Radiožurnál pokračuje v růstu poslechovosti

středa, 06. listopadu 2013, 10:26 Rádio MediaGuru

Růst poslechovosti potvrzuje Radiožurnál, nejposlouchanější zůstává Impuls, ukazují nová data.

Vývoj poslechovosti rádií ve druhém a třetím letošním čtvrtletí je stabilní. Ukazují to nová data výzkumu Radio projekt, která byla ve středu zveřejněna pro odbornou veřejnost. Denní poslechovost rozhlasu dosáhla ve sledovaném období 5,670 mil. posluchačů (64,2 %). Poslechovost v delším období (v posledních sedmi dnech) představovala 7,651 mil. (85,7 %).

Mezi celoplošnými stanicemi stále zůstává Rádio Impuls nejposlouchanější stanicí s odhadovaným počtem posluchačů nad 1 milion (1,050 milionu). Jeho výsledky jsou ve srovnání s uplynulými výsledky stabilní. Také výsledky ostatních celoplošných stanic se příliš nemění – mírné snížení u Frekvence 1 je v rámci statistické chyby.

Nejvyšší nárůst si v poslechovosti celoplošných stanic opět připsal Radiožurnál. Oproti minulému období prvního pololetí získal téměř 3% nárůst. V meziročním srovnání přibylo Radiožurnálu 50 tisíc nových posluchačů.

V meziročním srovnání si nejvýznamněji polepšila programová síť BBC (Zet), která patří společnosti Lagardere.

V datech se poprvé objevují i výsledky stanice ČRo Plus, která vysílá od letošního března. Její denní poslechovost dosahuje 19 tisíc posluchačů.

Vývoj poslechovosti celoplošných stanic v tis., 1.4.-30.9. 2013

Zdroj: Radio projekt, STEM/MARK, Median, poslechovost včera

Mezi regionálními stanicemi zůstává nejposlouchanější Rádio Blaník, přestože jeho poslechovost se ve srovnání s předešlým obdobím prvního pololetí a druhého a třetího loňského čtvrtletí mírně snížila. Na druhé místo mezi regionálními stanicemi se dostalo Country rádio, polepšily si také stanice především Rádio Beat, Rock Rádio a Kiss Hády.

Vývoj poslechovosti TOP regionálních rádií v tis., 1.4.-30.9. 2013

Zdroj: Radio projekt, STEM/MARK, Median, poslechovost včera

Mezi rozhlasovými sítěmi patří nejvyšší podíl zastupitelství MMS (38,6 %), které si oproti poslednímu měření polepšilo o 0,5 procentního bodu. Druhé je RRM s podílem 38,2 % (-0,2).

Podíl rozhlasových sítí v %, 1.4.-30.9. 2013

Zdroj: Radio projekt, STEM/MARK, Median

-mav-