Jakub Unger radí Babišovi s mediálním byznysem

pondělí, 20. ledna 2014, 07:10 Internet & Mobil, Lidé, Tisk MediaGuru

Novinář a manažer Jakub Unger se stal externím poradcem Agrofertu pro oblast médií.

Bývalý dlouholetý ředitel pro obsah společnosti Centrum Holdings a spoluzakladatel serveru Aktuálně.cz Jakub Unger začal pracovat jako externí poradce pro média společnosti Agrofert. Informaci MediaGuru.cz potvrdil mluvčí společnosti Agrofert Karel Hanzelka.

Pod mediální aktivity Agrofertu patří mediální skupina Mafra (především deníky MF Dnes, LN a Metro), AGF Media (5plus2) a rovněž rádia společnosti Londa, tj. zejména Rádio Impuls. Nový majitel společnosti Mafra už dříve avizoval, že v prvních měsících roku 2014 bude pracovat na integraci získaných mediálních aktiv do jednotné struktury. Právě integrace může být jedním z úkolů, se kterou by mohl Jakub Unger svou expertní radou pomoci.

Unger loni v listopadu oznámil odchod ze společností Centrum Holdings a Economia, která se stala novým majitelem Centra. V nové struktuře Economie měl zastávat post ředitele transformace a měl být také členem týmu ředitele redakcí Vladimíra Piskáčka.

Jakub Unger byl dlouhá léta spojen především se zpravodajským webem Aktuálně.cz. Ten společně s Romanem Gallem spoluzakládal, stal se jeho prvním šéfredaktorem. Post šéfredaktora zastával do února 2012, poté se stal obsahovým ředitelem Centrum Holdings, kde mj. rozvíjel i projekt placeného deníku Insider. Před rozjezdem Aktuálně.cz působil čtyři roky v Hospodářských novinách, kde končil jako zástupce šéfredaktora. V druhé polovině 90. let pracoval v redakci časopisu Týden, poté v domácím zpravodajství MF Dnes.

-mav-