Ringier jde opět mimo média, představí Blesk plyn

čtvrtek, 02. ledna 2014, 13:31 Tisk MediaGuru

Ringier Axel Springer CZ potvrzuje další vstup mimo mediální odvětví: do plynárenství.

Společnost Ringier Axel Springer CZ, vydavatel deníků Blesk, Aha! a Sport, chce v příštím týdnu představit svoji novou službu v oblasti energetiky a plynárenství s názvem Blesk plyn. Podle informací z avíza na tiskovou konferenci má nabízet dodávky plynu spolu se zákaznickými službami. Po vstupu mezi virtuální operátory tak Ringier Axel Springer bude chtít přijít k dalším příjmovým zdrojům mimo mediální odvětví.

Jak už jsme informovali na konci loňského září, Ringier si už zažádal o registraci ochranné známky Blesk plyn. Firma se dlouhodobě netají strategií rozšiřování zdrojů příjmů i mimo mediální odvětví. Také proto v předloňském roce vstoupila na trh mobilních virtuálních operátorů, a to pod značkou Blesk mobil. Značku Blesk plyn by tak Ringier mohl využít stejným způsobem jako Blesk mobil.

Pro Ringier Axel Springer nejde o neznámou věc. Spoluvlastník firmy, německá mediální společnost Axel Springer, s podobným konceptem operuje na německém trhu. Využívá pro ni název svého klíčového bulvárního deníku Bild. Pod názvem Bild Energie je na německém trhu pátým celostátním dodavatelem plynu. Cenová politika tarifu Bild Energie navíc naznačuje, že pracuje s obdobnou strategií jako v mobilním odvětví a snaží se přitáhnout sociálně slabší skupiny obyvatel. Na tarifu Bild Energie Axel Springer spolupracuje s dodavatelem energie, společností GETEC Energie AG.

-mav-