Jaromír Skopalík míří do skupiny VLP

pondělí, 17. února 2014, 07:00 Lidé, Tisk MediaGuru

Bývalý generální ředitel Bauer Media zasedne v představenstvu VLP a pomůže Astrosatu.

Bývalý generální ředitel Bauer Media Jaromír Skopalík míří od začátku března do vydavatelské skupiny Vltava-Labe-Press (VLP). Podle informací MediaGuru.cz usedne do představenstva VLP a zároveň pomůže magazínové společnosti Astrosat. Doplní tak stávající jednatelku Astrosatu Karin Vedrovou. O příchodu Jaromíra Skopalíka už byli informováni zaměstnanci skupiny VLP.

Posílení magazínové společnosti Astrosat, ve které má VLP 51% podíl, je reakcí na rozšíření časopiseckého portfolia díky akvizici společnosti Sanoma Media v závěru loňského roku. Jaromír Skopalík Astrosatu pomůže se začleněním zakoupených magazínů a zároveň bude pracovat na optimálním propojení deníků a časopisů v rámci skupiny.

Vltava-Labe-Press, vydavatel největších regionálních deníků v zemi Deník, tak rozšíří počet svých členů v představenstvu na pět. V představenstvu v současnosti zasedají Jitka Bosáková (generální ředitelka), Lucie Kočí (finanční ředitelka), Jan Pertl (výkonný ředitel) a Robert Vukelic (ředitel tiskáren).

Jaromír Skopalík byl v posledních dvanácti letech jednatelem a generálním ředitelem společnosti Bauer Media. Jeho jmenování do představenstva VLP má zároveň vyjadřovat vyšší akcent na magazínové tituly, které v portfoliu skupiny nabývají na síle. Díky akvizici Sanomy atakuje kumulovaný zásah celé skupiny společně s vydavatelstvím Astrosat a VLP pozici největšího tuzemského vydavatele.

-mav-