Nové Události se přiblíží kanálu ČT24

úterý, 25. února 2014, 16:24 TV MediaGuru

Redesign relace Události rozvíjí podle ČT změny z roku 2012 a reaguje na proměnu kanálu ČT24.

Česká televize představí v dubnu upravenou podobu své hlavní zpravodajské relace Události. Redesign navazuje na změny, kterými hlavními zpravodajská relace prošla před dvěma lety.

Podle ČT má jít o změnu evoluční, nikoli revoluční. „Už v roce 2012 Česká televize nicméně avizovala, že proměna Událostí není definitivně ukončená, ale že se bude naopak postupnými kroky dále rozvíjet. Během uplynulých dvou let tak redakce zpravodajství vyhodnocovala veškeré inovace od dramaturgických po formální. Kroky chystané v dubnu 2014 jsou reakcí na tyto zkušenosti a jsou spíše evoluční než revoluční, nemění se tedy koncepce ani základní principy fungování Událostí,“ uvádí ČT k chystaným úpravám.

Nové studio, které ČT představí od dubna, má lépe využít nových technologií včetně interaktivních tabletů. Studio by také mělo být vzdušnější a díky dvěma plazmovým obrazovkám nabídnout větší prostor pro prezentaci televizních záběrů a získaných informací. Jednotlivé reportáže projdou úpravou stopáže, což má vést k širšímu spektru zpráv ve zpravodajské relaci. Větší prostor chtějí Události věnovat vysílání přímo z místa dění a více zapojit přes moderní technologie jeho přímé aktéry. Ve formální podobě se Události přiblíží domovskému kanálu ČT24.

Návrh nového studia (na fotografii) je zatím testovací, nejde o finální podobu. Návrh studia připravila Kolmo.eu, konkrétně Martin Hejl, Lenka Hejlová, Martin Duba a Matěj Hošek.

-mav-

Foto: Česká televize