V čele Unie vydavatelů je Lucie Kočí z VLP

pátek, 07. února 2014, 00:09 Lidé, Tisk MediaGuru

Unie vydavatelů našla nástupce Jaromíra Skopalíka na postu prezidenta Unie vydavatelů.

Finanční ředitelka vydavatelské společnosti Vltava-Labe-Press (VLP) Lucie Kočí je novou prezidentkou Unie vydavatelů. Po rezignaci dosavadního předsedy Sekce deníků Unie vydavatelů Petra Marka se stala většinou hlasů předsedkyní Sekce deníků, oznámila ve čtvrtek večer Unie vydavatelů. Protože pro rok 2014 je předseda deníkové sekce zároveň prezidentem Unie vydavatelů, stala se Lucie Kočí i prezidentkou profesní organizace pro vydavatele tisku.

Ve funkci prezidenta Unie vydavatelů tak střídá Jaromíra Skopalíka, bývalého generálního ředitele společnosti Bauer Media. Ten byl prezidentem Unie vydavatelů v loňském roce. Podle pravidel Unie se měl v letošním roce stát prezidentem organizace předseda Sekce deníků Petr Marek, bývalý obchodní ředitel skupiny Mafra. Protože ale na svůj post rezignoval, musela Unie vydavatelů najít nového nástupce do čela deníkové sekce.

Lucie Kočí se stává první ženou ve vedení profesní asociace vydavatelů deníků, časopisů a vydavatelů poskytujících obsah na internetu. Prezident Unie vydavatelů stojí v čele správní rady, která má osm členů, z nichž čtyři zastupují Sekce deníků a čtyři Sekci časopisů. Lucie Kočí už působila jako zástupkyně vydavatelství Vltava-Labe-Press v Sekci deníků a zároveň byla také zvolenou zástupkyní Sekce deníků ve správní radě Unie vydavatelů.

-mav-