Ve vedení Primy končí Martin Konrád i Pavel Kejla

pátek, 14. března 2014, 12:10 Lidé, TV MediaGuru

Z FTV Prima odcházejí generální ředitel Martin Konrád a výkonný ředitel Pavel Kejla.

Společnost FTV Prima rozhodla o změnách v nejvyšším managementu společnosti, která drží vysílací licence pro televizi Prima a její spřízněné kanály (Cool, Love, Zoom). Z vedení odejdou generální ředitel televize Martin Konrád a výkonný ředitel Pavel Kejla. Vedení televize převezme od pondělí 17. března Marek Singer, výkonný viceprezident MTG, spoluvlastníka Primy, pro region střední a východní Evropy. FTV Prima informaci MediaGuru.cz nejprve nepotvrdila, v pátek odpoledne ji pak oznámila v tiskové zprávě.

Kompetence Pavla Kejly se rozdělí mezi generálního ředitele a výrobního ředitele. Výrobním ředitelem se stane Radko Janoušek.

Pavel Kejla přišel do skupiny Prima v loňském červenci. Post výkonného ředitele byl nově vytvořenou pozicí: Kejla převzal provozní činnost, aby se generální ředitel Martin Konrád mohl více věnovat strategickým otázkám.

Konrád byl do čela druhé největší komerční televize v Česku jmenován na začátku loňského roku, kdy převzal řízení televize po Marku Singerovi. Do té doby vedl obchod skupiny Prima. Singer se v rámci MTG posunul do řízení na úrovni regionu střední a východní Evropy.

Přestože Prima loni zažila na reklamním trhu svůj rekordní rok, když dosáhla historicky nejvyšších tržeb z prodeje reklamy, ve sledovanosti se televizi dařilo hůř než v předešlém roce. Souhrnný podíl kanálů skupiny Prima loni meziročně klesl o dva procentní body, celkově dosáhl 22 %. Pokles šel na vrub především hlavnímu kanálu skupiny. Také v letošním roce zatím Prima za svými předcházejícími výsledky zaostává.

Prima už naznačila, že novým generálním ředitelem určitě nemají být Vladimír Železný ani František Borovský (dřívější generální ředitel TV Joj).

-mav-