Nova News upouští od zpravodajských vstupů

úterý, 22. dubna 2014, 15:54 Internet & Mobil, TV MediaGuru

Zpravodajský server Nova News se mění, už nenabízí zpravodajské vstupy živého vysílání.

Zpravodajský online kanál Nova News, který skupina Nova uváděla v létě roku 2012 jako součást serveru TN.cz, prochází významnou změnou. Nova od začátku tohoto týdne ustupuje od živých zpravodajských vstupů, které na internetu nabízela prostřednictvím svých tváří Televizních novin vždy ve 12:00, 17:00 a 19:30. Nově se v rámci vysílání Nova News objevují reportáže, značící významné události dne, které mají tvořit páteř nové podoby internetového kanálu.

„Nova News od 21. dubna změnila své programové schéma. Nově přinášíme výhradně videa zaměřená na aktuální zpravodajství,“ uvedla na dotaz MediaGuru.cz mluvčí televize Anna Suchá.

V průběhu úterý se měnila podoba zpravodajského internetového kanálu, který nejprve diváky informoval, že „nový obsah se připravuje“. Odpoledne se obsah umístěný na tn.cz/novanews proměnil do podoby home page serveru TN.cz. Kromě reportáží tak není zatím příliš jasné, jak bude podoba kanálu Nova News vypadat a zda management nebude chtít internetový kanál podstatněji redukovat. Jasněji by mělo být v květnu, kdy úpravami projde hlavní server TN.cz. V jeho čele už ale není Lubor Černohlávek, který z vedení serveru v rámci reorganizace odešel na konci minulého týdne.

Nova měla s internetovým zpravodajským kanálem velké plány. Považovala ho za test případného vlastního zpravodajského TV kanálu. Nova News vznikla s ambicí nabízet zpravodajský a publicistický obsah TV Nova a TN.cz. V průběhu dne nabízela všechny zpravodajské relace TV Nova. Další obsah tvořily například pořady Víkend, Střepiny nebo Volejte Novu.

-mav-