Tržby Primy v prvním čtvrtletí klesly o 14 %

pátek, 25. dubna 2014, 13:31 TV MediaGuru

Spolumajitel skupiny Prima, firma MTG, oznámila výsledky za první čtvrtletí 2014.

Tržby společnosti MTG v Česku, kde provozuje kanály skupiny Prima, klesly v prvním letošním čtvrtletí ve srovnání se stejným obdobím loni o 14 %. Vyplývá to z oznámených výsledků firmy za první kvartál 2014.

Výsledek skupiny Prima je do určité míry očekávatelný, protože televizní skupina loni zažila mimořádný rok díky obchodní politice skupiny Nova. Protože na podmínky Novy nepřistoupili klíčoví zadavatelé a agentury, většina reklamních investic byla směřována na obrazovky televize Prima.

„Vývoj v Česku odráží silný růst v roce 2013, nižší podíl na sledovanosti a vysoce kompetitivní prostředí, ve kterém hlavní konkurent usiluje o návrat ztraceného tržního podílu v loňském roce,” uvádí v kvartální zprávě MTG.

MTG už ve své výroční zprávě za loňský rok naznačila, že růst tržeb bude v letošním roce na českém trhu obtížnější.

Situace na českém televizním trhu s reklamou se totiž v letošním roce vrací do normálu. Prima si v prvním čtvrtletí uchovávala mírně vyšší podíl než konkurenční skupina Nova (D15+), podíl obou skupin na prodaných reklamních TRPs byl ale v zásadě v prvním letošním čtvrtletí vyrovnaný.

Skupina Prima zvýšila podle výroční zprávy MTG v loňském roce tržby o 31 % v meziročním srovnání. To v hrubém odhadu může znamenat, že celkový obrat Primy loni vystoupal na 3,4 mld. Kč a zvýšil se o cca 800 mil. Kč.

-mav-