Economia míří ke sloučení s Centrem a Respektem

pátek, 16. května 2014, 05:25 Internet & Mobil, Tisk MediaGuru

Projekt fúze, díky které Economia zaštítí všechny mediální firmy Zdeňka Bakaly, je téměř dovršen.

Mediální společnost Economia Zdeňka Bakaly už do Sbírky listin uložila projekt fúze, díky které se sloučí se společnostmi Centrum Holdings a Respekt Publishing. Fúze pak dovrší její zápis do obchodního rejstříku. Economia už dříve uvedla, že předpokládá uzavření fúze nejpozději k 1. červenci 2014.

Economia zůstane na mediálním trhu jako jediná značka pro mediální aktivity Zdeňka Bakaly. Ve společnosti Centrum Holdings, která provozuje mj. portály Centrum.cz, Atlas.cz či Aktuálně.cz, je Economia jediným společníkem. Ve společnosti Respekt Publishing, vydavatele týdeníku Respekt, je zase jediným akcionářem. Počet akcií nástupnické společnosti se proto nezmění, výše základního jmění Economie bude nadále činit 6 mil. Kč. Veškerý majetek Centrum Holdings a Respekt Publishing přechází na Economii.

K fúzi dochází zejména kvůli potřebě zjednodušení struktury skupiny Economia. Po fúzi má tak dojít ke sjednocení poskytování služeb, snížení ostatních provozních nákladů a sjednocení přístupu k obchodním partnerům.

-mav-