Bývalé redaktorky Burdy založily lifestylový e-magazín

pondělí, 09. června 2014, 11:20 Internet & Mobil MediaGuru

Na trhu s elektronickými časopisy zahajuje nový titul o designu a životním stylu Soffa.

Dvě bývalé autorky z časopisů Elle Decoration a Marianne Bydlení, redaktorka Adéla Kudrnová a designérka Lenka Hlaváčová, založily elektronický časopis o designu a životním stylu Soffa. Chtějí s ním oslovit mladé náročné čtenáře ze střední a východní Evropy. Soffa bude vycházet jako bezplatný dvouměsíčník v české a anglické verzi.

Magazín se zaměří na současný design, interiéry, cestování, jídlo a příběhy inspirativních lidí. Časopis si zakládá na autorském obsahu, minimalistické grafice a vlastních fotografiích. Do pravidelného režimu dvouměsíčníku přechází Soffa svým aktuálním letním číslem po dvou „nultých“ vydáních.

Soffa03_01

„Soffa vychází z našeho nadšení pro design, krásné interiéry, kreativní lidi, cestování, řemeslo a jídlo. Každé číslo časopisu má původní obsah, který představuje nejen stylové interiéry, zajímavá místa, nové DIY nápady, nejlepší recepty, ale i nové produkty, či portréty inspirativních lidí,“ popisuje šéfredaktorka Adéla Kudrnová.

Soffa03_03

Kromě dvou zmíněných autorek bude třetí členkou redakce fotografka Lina Németh. Autorský tým doplňují ještě produkční a specialistka na sociální média.

Soffa03_02
Redakce časopisu Soffa (zleva): Lina Németh, Lenka Hlaváčová a Adéla Kudrnová

V nejbližší době bude k dispozici také ve speciální verzi pro iPad.

-kch-