Léto na ČT: Pitaval, Dobrá voda, Vinettou či české filmy

čtvrtek, 12. června 2014, 12:22 TV MediaGuru

ČT zahájí letní vysílání od pondělí 23. června. Nabídne klasické filmy a seriály.

První program České televize bude o prázdninách patřit především klasickým filmům, seriálům a sériím. Dvakrát týdně, v pondělí a ve středu, zařadí do vysílání seriál Malý pitaval z velkého města. Ve čtvrtek se přidají Hříšní lidé města pražského, následovaní Vlakem dětství a naděje, v úterý filmová sága Vinnetou (dohromady devět filmů). Následovat budou české filmy – Homolkovi, Jáchyme hoď ho do stroje či Pane, vy jste vdova. V pátek ČT1 zařadí pohádky a uvede také pět filmů s Angelikou.

V sobotu dostanou prostor Zázraky přírody a v neděli krimi trologie (Škodná, Hrobník, Stín smrtihlava) a Ach, ty vraždy s Jiřinou Bohdalovou. Od 21:30 poběží v neděli rodinný seriál s Ivanou Chýlkovou Hop nebo trop.

ČT1 zároveň připomene zábavnými pořady a záznamy koncertů narozeniny Karla Gotta, výročí 105 let od narození Oldřicha Nového (celkem uvede devět filmů) a výročí 85 let od narození Jiřího Hubače, kdy odvysílá seriál Dobrá voda (neděle podvečer).

Letní vysílací schéma ČT1 (kliknutím zvětšíte)

Schema CT1_leto

Česká televize i v letních měsících nabídne premiérové díly pořadů Reportéři ČT, Toulavá kamera ochutnává Česko, Objektiv či letní speciál Kluků v akci, Hobby naší doby nebo premiérových zahraničních pořadů. Na kanálu Déčko budou i o prázdninách vznikat premiérové díly pořadů Studio Kamarád, Tamtam nebo Zprávičky.

Sobotní večery na Dvojce budou o prázdninách patřit klasickému westernu a kultovním filmům. Pro nedělní večery je na Dvojku připraveno vysílací okno s názvem Francouzští samotáři, což je výběr z klasických snímků francouzské kinematografie. Na Dvojce ve středu také poběží české kultovní a hudební filmy jako Pražákům těm je tu hej, Rok ďábla, Experti, Žiletky, Mňága – Happy end, Návrat idiota.

Letní vysílací schéma ČT2 (kliknutím zvětšíte)

CT2_leto

ČT1 se letos v létě bude muset obejít bez seriálu Chalupáři. Vysílací práva na seriál totiž v rámci výměnného obchodu získala TV Nova. Od 10. července zařadí Nova seriál Chalupáři do svého vysílání místo Ordinace v růžové zahradě, který má v létě obvyklou pauzu. Na středeční večery zařadí sitcom Comeback. Krimiseriálu Expozitura patří páteční prime-time. Pro sobotní večery připravila televize Nova tradiční české filmy: Medvídek, Nestyda, Bobule, Signál, Dědictví aneb kurvahošigutntag, Doktor od jezera hrochů a další. Podvečery všedních dní budou od 30. června patřit rodinnému seriálu Pojišťovna štěstí.

-mav-