Nova postaví Chalupáře. ČT jí přenechala práva

pondělí, 09. června 2014, 07:30 TV MediaGuru

Chalupáři přes léto nahradí vlajkový seriál Novy Ordinace v růžové zahradě.

Tradiční letní seriál Chalupáři, který obvykle přes léto nasazuje první kanál České televize, se letos přes léto objeví na komerční TV Nova. Ta využije vysílacích práv na seriál ze 70. let, který získala v rámci výměnného obchodu s ČT letos na začátku roku.

V rámci kontraktu získala ČT od Novy vysílací práva na hokejové přenosy ze zimních her v Soči. Nova na oplátku od České televize převzala vysílací práva na některé české filmy (např. Jak vytrhnout velrybě stoličku, Jak dostat tatínka do polepšovny či Snowboarďáci) a také na seriál Chalupáři.

Chalupáři přitom loni patřili k nejsledovanějším pořadům letního vysílání. Nova zařadí Chalupáře do vysílání od 10. července dvakrát týdně, a to v době, kdy v hlavní sezóně vysílá svůj vlajkový seriál Ordinace v růžové zahradě – tedy v úterý a ve čtvrtek.

V pondělí nadále půjde druhá řada Kriminálky Anděl, ve středu od 25. června bude na programu Comeback, páteční prime-time bude patřit krimiseriálu Expozitura. Na prázdniny se odmlčí pořady Víkend, Koření, Polední Televizní noviny a Rady ptáka Loskutáka. S premiérovými díly se naopak představí letní vydání magazínu Televizních novin Víkendové prázdniny.

Také ČT1 chce divákům nabídnout tradiční seriál dvakrát týdně. V pondělí a ve středu bude přes léto vysílat detektivní Malý pitaval z velkého města. Na čtvrteční večer zařadí ČT1 seriál Hříšní lidé města pražského. Úterý bude patřit příběhům Vinnetoua, pátky pohádkám a Angelice, soboty zábavě a neděle kriminálním případům s Jiřinou Bohdalovou Ach, ty vraždy!.

Na seriály chce přes léto vsadit i komerční TV Prima. Vedle reprízy seriálu Obchoďák, jehož díly zařadí vždy v pondělí a ve středu, přijde také s novým původním seriálem Svatby v Benátkách. Na ten už zahájila reklamní kampaň. Ve vysílání se objeví poprvé v neděli 29. června.

-mav-