Nova na podzim chystá nové detektivní příběhy

středa, 02. července 2014, 09:29 TV MediaGuru

Do vysílání půjde nová řada detektivních příběhů z připravované trojice seriálů.

Televize Nova nasadí do podzimního vysílání některou z nových připravovaných řad detektivních seriálů. Jak už dříve Nova uvedla, v současnosti chystá nové díly kriminálních seriálů Kriminálka Anděl, Policie Modrava a Expozitura. Do podzimního vysílání půjde určitě jedna nová řada z připravovaných seriálů. Podle informací MediaGuru.cz je nejdále příprava nové řady Kriminálky Anděl. Nova ale zatím nasazení konkrétního seriálu nekomentuje a nepotvrzuje.

Nové díly každopádně na podzim rozšíří seriálovou nabídku českých televizních stanic. Ukazuje se, že původní české seriály jsou pro souboj o televizního diváka stále důležitější. Nova v letošním prvním pololetí stavěla svůj program vedle zpravodajských Televizních novin právě na seriálech Ulice, Ordinace v růžové zahradě 2 a Doktoři z Počátků. V prvním pololetí jí to přineslo nejvyšší podíly ve sledovanosti na českém televizním trhu (podíl celé skupiny 15+: 31,78 %, podíl 15-54: 35,83 %). Od letošního podzimu chce počet seriálových hodin zvyšovat, potvrdil její generální ředitel Christoph Mainusch.

Seriály budou na podzim hlavním žánrem i pro konkurenční Primu. Vedle svého osvědčeného pořadu Cesty domů bude stavět na dvou novinkách: seriálu Svatby v Benátkách a chystaného seriálu Vinaři.

Sledovaností může stejně jako na jaře zamíchat se svými seriály Česká televize. Ta oznámila přípravu druhé řady seriálu Případy 1. oddělení a seriálu První republika (pro vysílání v roce 2015), k dispozici má také druhou řadu seriálu Cirkus Bukowsky, v přípravě je pak i sitcom Kancl.

-mav-