Mafra od října začne vydávat týdeník Téma

pátek, 08. srpna 2014, 15:34 Tisk MediaGuru

Mafra vstupuje do nového segmentu. Od začátku října začne vydávat týdeník s názvem Téma.

Mediální skupina Mafra vstoupí do časopisového segmentu týdeníků. Od října letošního roku začne vydávat společensko-zpravodajský titul s názvem Téma. Časopis se má zaměřit jak na aktuální dění v politice, tak i ve společnosti.

Týdeník bude v prodeji každý pátek za 25 Kč. František Nachtigall, ředitel pro strategii vydavatelství Mafra, který je autorem konceptu nového titulu, si do titulu přivádí některé své dřívější kolegy. Redakci povede z pozice šéfredaktora Zdeněk Šustr, který tak opouští post zástupce šéfredaktora týdeníku Týden. Jeho zástupcem se stává Lubor Černohlávek, který naposledy vedl zpravodajský server TN.cz. Redakční tým doplní například Petr Kolář (dosud zástupce šéfredaktora Týdne), který bude psát politické komentáře, nebo publicista Josef Hympl.

„Je možné psát důvěryhodné, informacemi podložené texty, ale současně být srozumitelný a zábavný, což dnešní čtenáři od časopisů očekávají,“ představil vizi nového titulu František Nachtigall.

Mafra se tak bude chtít mezi týdeníky prosadit konceptem, který spojuje seriózní témata a odlehčený tón zpracování. Týdeník takového typu zatím na českém trhu nevychází. Například na Slovensku využívá tento koncept týdeník Plus 7 dní. Svým grafickým zpracováním připomíná titulní strana nového týdeníku Mafry legendární zpravodajský časopis Time. 

Mafra zvažovala i možnost, že by časopis vydávala pod názvem Lajk!, nakonec se rozhodla pro Téma.

„Časopisy jsou pro nás segmentem, na který se chceme nyní zaměřit. Vidíme zde čtenářský a ekonomický potenciál, věříme, že je velká cílová skupina lidí, kteří chtějí číst o dění kolem sebe. Naší strategií je obsadit do budoucna další části trhu printových titulů, vydávání volně prodejného týdeníku je tak logickým krokem,“ uvedl Štěpán Košík, předseda představenstva Mafra.

V portfoliu Mafry půjde tedy o první samostatný tištěný týdeník vedle suplementů deníkových titulů (MF Dnes, Lidové noviny) a bezplatných týdenních novin 5plus2. Mafra dřív vydávala několik magazínů (Filter, Yop, Mobil hry, Svět mobilů), postupně ale jejich vydávání zastavila. Jediným magazínovým titulem v rámci mediální divize Agrofertu na českém trhu je bezplatně distribuovaný Metro Men/Women Only.

-mav-