Svět ženy vychází v novém, jde do lifestylu

středa, 24. září 2014, 07:28 Tisk MediaGuru

Měsíčník Svět ženy se přesouvá do nového segmentu, na titulní straně je Gabriela Kratochvílová.

Ve čtvrtek 25. září vychází ženský měsíčník Svět ženy vydavatelství Burda Praha v novém provedení, kterým se chce posunout do segmentu titulů životního stylu. Masový ženský měsíčník tak bude přímo soutěžit se zavedenými časopisy životního stylu pro ženy (Marianne, Cosmopolitan, Marie Claire, InStyle, Elle atp.). Jak už jsme dříve informovali, v nové podobě chce být Svět ženy typově podobný magazínu Žena a život, kterému se podařilo vklínit se do segmentu lifestylových titulů úspěšným relaunchem v roce 2005.

„Nový positioning časopisu Svět ženy znamená posílení širokého portfolia lifestylových titulů vydavatelství Burda Praha," uvádí ke změně generální ředitelka vydavatelství Burda Praha Petra Fundová. Titul vychází v novém formátu, je tištěn na jiném papíře a mění rovněž prodejní cenu, která se zvyšuje o 12 Kč na 26,99 Kč.

Čtenářkám slibuje zachování stávajících rubrik a jejich rozšíření o nová témata. Přibýt mají fejetony známých českých osobností, aktuální témata a reportáže reflektující dnešní život. Obsah titulu chce zčásti stavět také na vlastních publicistických materiálech a na článcích z oblasti psychologie. Od jiných lifestylových ženských titulů se chce lišit tím, že bude každý měsíc na titulní straně nabízet tvář známé české celebrity. Na první obálce v nové podobě se objevuje Gabriela Kratochvílová.

Přesunutím mezi lifestylové ženské časopisy rozšíří Burda nabídku svých titulů v tomto segmentu, kde už vydává časopisy Elle, Marianne, Marie Claire, InStyle a Joy. Svět ženy bude v Burdě šestým lifestylovým titulem pro ženy. Po akvizici bývalého vydavatelství Hachette Filipacchi 2000 tak pokračuje záměr Burdy obsadit segment lifestylových magazínů.

Titulní strana a vnitřní strana nové podoby Světa ženy

Svet zeny_nova

Svet zeny_vnitrek

-mav-