Astrosat fúzuje se Sanomou a dalšími firmami

pondělí, 13. října 2014, 14:39 Tisk MediaGuru

Skupina VLP koncentruje magazínové portfolio pod jednu společnost.

Vydavatelská společnost Astrosat, která patří do skupiny Vltava-Labe-Press, se stane nástupnickou firmou společností Astrosat Media (bývalá Sanoma Media), Astrosat Media CZ (bývalá Sanoma Media CZ) a Easy Publishing. Ve všech případech jde o firmy, které Astrosat majetkově ovládá a které získala za uplynulý rok. Teď zakoupené magazíny přejdou pod jednu společnost Astrosat. Proces fúze byl už zahájen, zjistil MediaGuru.cz z informací uložených ve Sbírce listin.

Fúzí dojde ke zjednodušení struktury mediální skupiny Vltava-Labe-Press, která na deníkovém trhu vydává regionální deníky Deník. Své magazínové portfolio koncentruje pod jedinou společnost Astrosat. Ta je většinou (51 %) vlastněna vydavatelstvím Vltava-Labe-Press a menšinově (49 %) německou mediální firmou Rtv (skupina Arvato/Bertelsmann).

Tradiční portfolio Astrosatu (např. TV magazín,. TV mini, TV Star, Glanc či Gurmet) se díky zmíněným akvizicím rozrostlo o tituly Vlasta, Story, Týdeník Květy, Překvapení, Praktická žena, Chuť a styl, National Geographic (Sanoma Media/Astrosat Media), Dům a zahrada (Sanoma Media CZ/Astrosat Media CZ) a Kondice (Easy Publishing).

Začlenění získaných časopisů do portfolia Astrosatu si vyžádalo některé úpravy: například posunutí Glancu mezi měsíčníky, sloučení magazínů Gurmet a Chuť a styl či novou podobu týdeníků Vlasta, Story a Květy.

Podrobné informace o změnách v portfoliu Astrosatu připravujeme.

-mav-