Tištěné Echo zahájí v pátek 7.11., má být pro náročné

úterý, 14. října 2014, 11:01 Tisk MediaGuru

Nový tištěný týdeník chce být protipólem stávajících titulů. Vycházet bude každý pátek.

Od pátku 7. listopadu má začít vycházet Týdeník Echotištěné podobě. Na trh ho uvede společnost Echo Media, která už provozuje server Echo24.cz a elektronický Týdeník Echo. Právě z elektronické předlohy chce tištěný týdeník čerpat především, popsal MediaGuru.cz šéfredaktor Dalibor Balšínek.

Balšínek v úterý zveřejnil na sociální síti twitter náhled návrhu titulní strany pro připravovaný týdeník a informaci o jeho startu v pátek 7. listopadu. Na náš dotaz pak doplnil, že týdeník bude vycházet v rozsahu 56 stran, v nákladu 35 tisíc výtisků. Prodávat se má za 39 Kč. „Míříme na náročného čtenáře a tištěný týdeník záměrně stavíme především textově. Půjde o kontrapunkt, o protipól ke stávajícím magazínům, které jsou barevné, křiklavé a vizuálně přetížené. Nebudeme čtenářům podlézat, nechceme být masovým časopisem,“ zdůraznil.

Balšínek zároveň zopakoval svá dřívější slova o tom, že týdeníku stačí jen několik tisíc prodaných kusů (cca 5 tisíc), aby aktivita byla pro vydávající společnost ekonomicky zajímavá. Firma se chce primárně zaměřit na příjmy z prodeje obsahu (distribuce). „Opravdu nám stačí prodeje v řádu tisíců. Pokud si Týdeník Echo v papírové podobě nenajde dostatek čtenářů, tak to nebude žádná tragédie a nijak to značku Týdeníku Echo neohrozí, protože bude dál existovat v hlavní, tedy elektronické podobě,“ zdůvodnil.

Předplatitelé, kteří si objednají odběr tištěného Týdeníku Echo, budou mít automaticky přístup i do elektronické verze. Roční předplatné tištěného týdeníku je stanoveno na 1 500 Kč. Stávající předplatitelé elektronického Týdeníku Echo (roční předplatné 699 Kč) si mohou za příplatek 800 Kč dokoupit i předplatné tištěného týdeníku. „Tištěným vydáním nesledujeme ani tak navýšení inzertních příjmů, jde nám především o prodej obsahu týdeníku,“ uvedl.

Elektronický Týdeník Echo vychází od července 2014, podle Dalibora Balšínka v současnosti registruje 2,5 tis. předplatitelů. Elektronický týdeník na začátku prázdnin doplnil zpravodajský server Echo24.cz, který zahájil letos v březnu.

Návrh titulní strany nového tištěného týdeníku Echo.  Varianta s šedým logem.
Návrh titulní strany  týdeníku Echo. Varianta s šedým logem.
Návrh titulní strany nového tištěného týdeníku Echo. varianta s modrým logem.
Návrh titulní strany týdeníku Echo. varianta s modrým logem.

-mav-