Reportér: Penta vyjednává o akvizici i v Česku

pondělí, 10. listopadu 2014, 10:29 Tisk MediaGuru

Po slovenském trhu nelze vyloučit akvizici skupiny Penta i v českých médiích.

Po akvizicích slovenských médií, části podílu ve vydavatelství deníku Sme a plné kontroly ve vydavatelství 7 plus a Trend Holding, jedná finanční skupina Penta o akvizici i na českém trhu. Naznačuje to nové vydání měsíčníku Reportér, které vychází v pondělí 10. listopadu.

článku, který se věnuje vstupu Penty do deníku Sme, potvrzuje Penta záměr ohlížet se po akvizicích i na českém trhu. Mluvčí Penty Martin Danko navíc pro měsíčník Reportér naznačil, že Penta je v jednom případě dále než ve fázi analýzy. „V jedné záležitosti jsme trochu dále než ve fázi analýzy. Už proběhlo první jednání, teď bychom se měli dostat k nějakým údajům, které nám umožní zformulovat indikativní nabídku. Od té se pak bude odvíjet všechno ostatní. Dále to nechci rozvíjet, protože jsme v této záležitosti už podepsali dohodu o mlčenlivosti,“ cituje Reportér mluvčího investiční skupiny.

Penta oznámila vstup do mediálního podnikání teprve letos v srpnu. Vedle slovenského trhu deklarovala zájem o český a polský trh.

Významným vydavatelstvím denního tisku, které v Česku zůstává nedotčeno zásadními majetkovými změnami v podobě odchodu zahraničních majitelů, je Vltava-Labe-Press. Právě o vydavatelství regionálních deníků se spekuluje, že by se mohlo stát předmětem zájmu zdejších investorů. Generální ředitel skupiny VLP Jaromír Skopalík na konferenci Forum Media v uplynulém týdnu řekl, že otázky k majetkovým změnám mají být směřovány majitelům (tj. německé společnosti Verlagsgruppe Passau). Na dotaz, kteří zájemci kolem VLP krouží, odpověděl, že o nikom takovém neví a že by budoucnost ponechal vývoji.

-mav-