T-Mobile vstupuje na pole mobilních televizí

pondělí, 03. listopadu 2014, 10:54 Internet & Mobil, TV MediaGuru

T-Mobile připravuje novou službu – digitální televizi do mobilních zařízení. Nabídne zatím 10 programů.

Jen pár dní po oznámení ukončení satelitní televize Skylink přichází T-Mobile s novou službou, tentokrát Mobilní T-Mobile TV, která nabídne digitální televizi do mobilních zařízení. Společnost informuje o službě den před spuštěním inovované O2TV Go, která je nově k dispozici pro zákazníky všech operátorů.

Pilotní provoz Mobilní T-Mobile TV bude zdarma a bude spuštěn v průběhu listopadu. Služba bude k dispozici pro prvních 10 000 zákazníků, kteří využívají některý z aktuálních post-paid tarifů T-Mobile. Fáze pilotního provozu poběží do konce letošního roku, v prvním kvartále 2015 dojde ke spuštění ostrého provozu, který bude zároveň znamenat zpoplatnění. Spolu s tím budou zavedeny dva až tři programové balíčky, které se budou lišit podle počtu programů a přístupu k filmotéce (VoD).

Balíček programů, který je v rámci nové služby k dispozici, zahrnuje pro pilotní provoz deset vybraných programů (ČT1, ČT2, ČT4 Sport, ČT24, Nova, Nova Cinema, Prima, Prima Cool, Óčko, Film Europe Channel). Služba bude dostupná  prostřednictvím datových přenosů v mobilní síti nebo Wi-Fi a dalších typů připojení i mimo síť T-Mobile. Ke každému uživatelskému účtu bude možné přiřadit dvě zařízení – například tablet a mobilní telefon.

Mobilní aplikace podporuje standardní platformu iOS včetně nejnovějších zařízení iPhone6 a systém Android. Služba umožní sledování živého i zpětného vysílání a uchování nahraných pořadů až sedm dní. Umožní také pozastavení programu, nahrávání na centrální úložiště, funkce programového průvodce (EPG) a rodičovský zámek. Součástí je také zatím omezená videotéka, která se v komerčním provozu bude spolu s nabídkou programů rozšiřovat.

-kch-

Foto: T-Mobile