Barrandov připravuje start nových kanálů na jaro 2015

pondělí, 15. prosince 2014, 06:09 TV MediaGuru

TV Barrandov plánuje v průběhu prvního čtvrtletí uvést dva nové kanály.

Televize Barrandov, která v průběhu letošního srpna potvrdila, že plánuje rozšířit své portfolio o dva nové kanály ještě v letošním roce, je s velkou pravděpodobností spustí v průběhu jara 2015. Podle informací MediaGuru.cz se partnerem pro rozjezd nových kanálů stane společnost SPI International, se kterou jedná už několik měsíců a s níž se měl majitel televize Jaromír Soukup v uplynulých dnech dohodnout.

Televize zatím ke startu nových kanálů informace neposkytla. Zmínka o tom, že Barrandov rozšíří své portfolio, ale podle našich informací padla při natáčení silvestrovského programu TV Barrandov v minulém týdnu. Při této příležitosti Soukup uvedl, že nové stanice budou spuštěny v příštím roce na jaře.

Televize Barrandov v srpnu naznačila, že nové kanály mají nabídnout „další legendární filmové snímky, zajímavé dokumenty či zábavu ve formě toho nejlepšího, co české hudební legendy nabízejí“.

Televize Barrandov dosáhla v letošním listopadu průměrného podílu na sledovanosti ve výši 4,6 % u diváků starších 15 let. Patří do skupiny Empresa Media, v loňském roce hospodařila se ztrátou 33 mil. Kč.

SPI International je mezinárodní společností, která poskytuje filmový a televizní obsah. Provozuje 34 televizních programů ve více než 40 zemích, její placená videotéka registruje 25 mil. předplatitelů měsíčně. Patří pod ní např. filmové kanály Filmbox International či další tematické stanice jako Fightbox HD či Docubox HD.

-mav-