Na podporu značky Klasa je v plánu 243 mil. Kč

pátek, 06. února 2015, 08:28 Reklama MediaGuru

SZIF plánuje vypsání nového tendru na propagaci značky Klasa.

Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) hodlá vypsat nové veřejné výběrové řízení na podporu značky Klasa. Podle oznámení předběžných opatření chce uzavřít rámcovou smlouvu na poskytování služeb v oblasti marketingové, mediální a PR kampaně pro rok 2015 a 2016 v hodnotě 243 milionů korun.

Cílem kampaně má být přiblížit značku spotřebiteli tak, aby ji při svém nákupu preferoval, a zároveň tak při svém nákupním chování vytvářel tlak na prodejce, aby měli ve svých prodejnách co největší šíři těchto produktů k dispozici

Již v lednu oznámil SZIF záměr vypsat také tendr na podporu další ze svých značek – Regionální potravina. Na období let 2015–2016 do ní plánuje investovat 57 milionů korun. Cílem kampaně má být především zvýšit povědomí o značce, motivace spotřebitelů k nákupu domácích potravin a posílení role regionálních potravin v oblasti cestovního ruchu a zážitkové gastronomie.

Zmíněné dvě značky Regionální potravina a Klasa se v minulosti ve svých tendrech nejednou potýkaly s nejasnostmi. Na sklonku loňského roku byl například tendr na značku Klasa zrušen. Veřejnou zakázku vypsanou již v roce 2013 původně vyhrály společnosti McCann-Erickson a IAA, proti tomu se odvolal další z uchazečů, agenturaComunica. Soutěž následně zrušil antimonopolní úřad.

-kch-