Zuzana Tylčerová končí ve vedení inzerce Economie

pondělí, 16. února 2015, 16:31 Tisk, Lidé MediaGuru

Její post převezme David Voráček z Agentury Najisto, která je součástí Economie.

Economia s účinností od 1. března mění vedení inzertního týmu vydavatelství. Funkci ředitelky inzerce opouští Zuzana Tylčerová, jejím nástupcem se stává David Voráček. Ten doposud působil jako šéf interní Agentury Najisto, která se stala součástí Economie v rámci loňské fúze s internetovým vydavatelstvím Centrum Holdings.

„Nyní je důležité posunout práci v prodeji inzertního prostoru opět na jinou úroveň a způsob řízení prodejního útvaru se tomu musí přizpůsobit,“ řekl k personální změně generální ředitel Roman Latuske, který Tylčerové za její působení v Economii poděkoval. „Při rozhodování o vhodném nástupci v čele inzertního týmu vydavatelství jsme měli na mysli rozhodující úkoly, které před novým šéfem inzerce budou stát,“ vysvětlil.

Podle ředitelky divize Prodej a marketing Zuzany Řezníčkové má dojít k další profesionalizaci obchodního týmu a oborové kompetence jednotlivých manažerů. „Významným kritériem budou také naše cíle ve zvyšování efektivity prodeje,“ uvedla Řezníčková.

Jde tak o další personální změnu ve vedení společnosti poté, co se řízení ujal loni v září nový generální ředitel Roman Latuske. Z Economie už odešli šéf distribuce Libor Vachtl a šéfka analýz a korporátní komunikace Věra Lhotská, stejně jako ředitel prodeje Petr Novák. Nově se své funkce ujala Jitka Svobodová, která převzala řízení marketingu. Zuzana Řezníčková byla na začátku roku potvrzena ve funkci ředitelky divize Sales & Marketing. Novou tváří ve vedení Economie se stal od ledna Petr Majerik, který přišel na pozici ředitele divize Product management a Business development.

-mav-