Coca-Cola spustí kampaň k 100. výročí své lahve

čtvrtek, 02. dubna 2015, 15:14 Reklama MediaGuru

Coca-Cola slaví 100 let své konturované lahve. Výročí připomene kampaní Radost políbit.

Společnost Coca-Cola letos oslaví 100. narozeniny své konturované lahve. U příležitosti tohoto výročí spustí globální reklamní kampaň ve 130 zemích světa, včetně České republiky.

Konturovaná lahev byla vytvořena k ochraně značky Coca-Cola před napodobiteli. Cílem bylo navrhnout „design tak výrazný, aby mohl být rozpoznán pouhým dotykem, a tak unikátní, aby mohl být identifikován i podle střepů rozhozených po zemi“. V roce 1915 byla lahev s charakteristicky zaoblenými konturami patentována.

Konturovaná lahev Coca-Cola
Konturovaná lahev Coca-Cola

Sté výročí doprovodí reklamní kampaň „Radost políbit“ (Kissed By), v níž se představí legendy stříbrného plátna a hudebního nebe, ale i moderní ikony současnosti jako Marilyn Monroe, Elvis Presley, Rita Ora nebo Avicii. Hlavním záměrem kampaně je vyvolat pocit, že každý může být „políben“ lahví Coca-Cola, stačí ji jen vzít z chladícího pultu, otevřít a přiložit ke rtům.

Rita Ora v kampani Radost políbit
Rita Ora v kampani Radost políbit

Kampaň bude k vidění v televizi, outdooru, na internetu a sociálních sítích, doplní ji PR aktivity. Pod fotografiemi je podepsán David LaChapelle.

Globální spot ke 100 letům konturované lahve Coca-Cola

-kch-