CNC zpoplatní část fotbalového online obsahu

pondělí, 15. června 2015, 17:18 Internet & Mobil, TV MediaGuru

Fotbalové online přenosy budou na iSport.cz pokračovat i v novém ročníku Synot ligy.

Společnost Czech News Center (CNC), vydavatel deníků Blesk, Aha! a Sport, má i pro následující ročník fotbalové Synot ligy práva na vysílání online přenosů z fotbalových zápasů tuzemské nejvyšší soutěže. Přenosy umísťuje na servery Blesk.cz, resp. iSport.cz. Poprvé je nabídla v letošním ročníku Synot ligy, čímž podstatně rozšířila nabídku svého videoobsahu.

Pro nový ročník Synot ligy ale společnost počítá s tím, že menší část obsahu zpoplatní. "Nadále budeme na iSport.cz vysílat všechny zápasy Synot ligy. Na rozsahu se tedy nic nemění. Nicméně i my od nastávající sezony zpoplatníme menší část obsahu," uvedla na dotaz MediaGuru.cz mluvčí společnosti Kristýna Teclová. Co konkrétně bude součástí zpoplatněného obsahu, zatím společnost neupřesnila. Uvedla, že v současnosti finalizuje detaily.

Czech News Center, spoluvlastněná Danielem Křetínským, který je zároveň předsedou představenstva fotbalového klubu AC Sparta Praha, získala poprvé v loňském roce exkluzivitu na onlinové přenosy fotbalové soutěže.

Podle dat z výzkumu NetMonitor představovala průměrná měsíční návštěvnost na serveru iSport.cz v letošním dubnu 582 tis. reálných uživatelů. Streaming Synot ligy v dubnu v průměru sledovalo 91 tis. reálných uživatelů, celkem bylo evidováno 783 tis. zahájených přehrání.

Zakoupení televizních vysílacích práv na nový ročník Synot ligy už na konci května oznámila společnost O2 pro svůj nově připravovaný kanál O2 Sport, který zahájí 15. srpna. Přesunutí části přenosů na O2 Sport bude pro fotbalové fanoušky, kteří nejsou zákazníky televize, znamenat zakoupení přístupu pro sledování fotbalových přenosů. O2 plánuje každý týden odvysílat jeden zápas. Vysílat bude exkluzivně v neděli.

Nedávno ukončený letošní ročník Synot ligy nabízely vedle Czech News Center také sportovní kanál České televize ČT sport a kanál Slovak Sport

-mav-