Mňam TV se rozšiřuje na lifestyle, sází na Mareše

pátek, 26. června 2015, 11:17 TV MediaGuru

Mňam TV se mění na lifestylovou televizi, hlavní hvězdy mají být Leoš Mareš a Iva Pazderková.

Televizní stanice Mňam TV po čtyřech měsících fungování zahajuje novou fázi vysílání. Vystupuje z původního tematického rámce gastronomie, nově se bude profilovat jako „milá“ televize o životním stylu. „Nyní je správný čas udělat krok nad rámec gastronomie a nabídnout novinky, od nichž si slibujeme velkou diváckou odezvu,“ říká generální ředitel CE Media, vlastnické společnosti Mňam TV Pál Milkovics.

Diváckou odezvu má zajistit spojení televize se známými tvářemi. Hlavními hvězdami má být Leoš Mareš, Patrik Hezucký a Iva Pazderková, dále se budou na moderování nových pořadů podílet také Lumír Olšovský, Tina Pletánková nebo Bára Sedláčková.

Leoš Mareš bude od září moderovat spolu s Patrikem Hezuckým všechny všední večery Late night show s Leošem Marešem, která bude reagovat na aktuální věci. Moderátorská dvojice tak spolu bude každý všední vystupovat v Ranní show Evropy 2, večer na Mňam TV. Late night show se bude natáčet v  kině Royal na pražských Vinohradech v ten samý den, co se bude vysílat. Pracovat na něj bude až desetičlenný produkční tým, jenž bude vymýšlet scénář i gagy.

Iva Pazderková se představí počínaje 15. červencem každou středu v podvečer v živě přenášeném pořadu Týden s Ivou, v němž bude hodnotit dění doma i ve světě se svými hosty. „Podstatou mého pořadu bude navázat na tradici čajů o páté a probrat všechno možné,“ popsala Iva Pazderková.

Mares_Mnam TV

Další novinkou je dopolední tříhodinové živé vysílání Život je fajn, které zahájilo ve čtvrtek 25. června. Jeho moderování se ujali Lumír Olšovský, Tina Pletánková a Bára Sedláčková. Každý večer od osmi bude na programu film. „Naším cílem je přinášet lidem dobrou náladu a radost ze života, čehož se držíme i při výběru filmů – žádné násilí a deprese,“ vysvětluje Roman Buťa, výkonný producent Mňam TV.

Mňam TV bude i nadále stavět značnou část svého programu na gastronomických pořadech. Odpoledne bude vysílat nové série kuchařských show Jamieho Olivera, Gordona Ramseyho, Annabel Langbein, Marthy Stewart či Jaroslava Žídka. Od září chce do programu zařadit také dokumenty o vaření či cestování, uvažuje rovněž o televizních seriálech.

Televize chce ve střednědobém horizontu dosáhnout 3% podílu na sledovanosti. V řádu několika měsíců chce vstoupit i na Slovensko.

Leoš Mareš, Iva Pazderková a Partik Hezucký a vedení Mňam TV - Pál Milovics a
Leoš Mareš, Patrik Hezucký a Iva Pazderková s vedením Mňam TV - Pálem Milkovicsem a Romanem Buťou

-kch-