Mňam TV se v řádu měsíců rozšíří na Slovensko

pondělí, 29. června 2015, 07:35 Slovensko, TV MediaGuru

Na českém trhu aspiruje Mňam TV na 3% podíl, říká Pál Milkovics ze společnosti CE Media.

Mňam TV po čtyřech měsících od zahájení rozšiřuje původně gastronomické zaměření na lifestyle. Do své programové nabídky televize zařadí také talk show Leoše Mareše či Ivy Pazderkové nebo živě vysílaný dopolední program Život je fajn. „Chceme se profilovat jako ,fajn‘ televize, která bude lidem sloužit pro relaxaci, proto nechceme zařazovat žádné pořady depresivní povahy, ani thrillery nebo horory,“ přiblížil image televizní stanice Pál Milkovics, generální ředitel CE Media (na fotografii), vlastnické společnosti Mňam TV, která sídlí v Londýně a čítá celkem pět investorských subjektů. 

S Mňam TV chce Pál Milkovics, jenž je jedním z pěti investorů společnosti, dosáhnout ve střednědobém horizontu na 3% share. Pro splnění tohoto cíle chce televize, která prozatím vysílá v regionálním multiplexu MUX 8, rozšířit penetraci díky DVB-T. „Prozatím si nás naladí 1,4 milionu českých diváků, ale chceme dosáhnout na maximum možného,“ řekl Pál Milkovics a dodal, že se s Mňam TV chce v řádu měsíců rozšířit také na Slovensko. O dalších trzích se zatím neuvažuje.

Investice, jejichž výši blíže neodkryl, by se podle něj měly vrátit do roka. „Snažíme se investovat peníze velmi rozumně,“ dodal Milkovics s tím, že strategie spočívá v investicích do méně pořadů s top lidmi, jako jsou již zmínění Leoš Mareš nebo Iva Pazderková, se slušnou šancí na dobrou sledovanost.

Mňam TV prozatím tvoří tým dvou desítek lidí. Program nabíhá postupně. Dopolední pořad Život je fajn zahájil ve čtvrtek 25. června. Odpolední živě přenášená talk show Ivy Pazderková poběží od 15. srpna, nejprve bude vysílána jednou týdně ve středu, není však vyloučeno, že bude rozšířena i na další všední dny. Late Night Show Leoše Mareše odstartuje v září. Na její přípravě bude Mňam TV spolupracovat s dalšími externisty z řad televizních i filmových scénáristů. Složení týmu se zatím ladí. Na každém dílu by se mělo podílet vždy pět až šest spolu s Leošem Marešem a Patrikem Hezuckým.

Televizní stanice bude také investovat do marketingové podpory. Komunikovat bude na internetu, v outdooru a ve spolupráci s mediálními partnery.

Mňam TV vysílá od konce letošního února, její průměrný podíl na sledovanosti zatím nedosahuje 0,1 % (platí pro D15+ i D15-54). Televize vysílá v regionální síti 8. Tento multiplex pokrývá jen část populace (cca 54 % ). Mňam TV na českém trhu distribuuje Axocom a obchodně zastupuje Atmedia.

-kch-