SPIR na podzim vypíše tendr na nový NetMonitor

čtvrtek, 25. června 2015, 12:44 Internet & Mobil MediaGuru

Internetové sdružení chce tendr na novou vlnu výzkumu českého internetu vypsat už na podzim.

Sdružení pro internetový rozvoj (SPIR) uzavřelo vyhodnocování návrhů crossmediálního měření a rozhodlo se letos na podzim vypsat výběrové řízení na další vlnu výzkumu českého internetu NetMonitor.

Harmonogram výběrového řízení by měl být naplánovaný tak, aby v roce 2017 mohla být k dispozici data z nové vlny měření NetMonitor. SPIR ale zatím nezmiňuje, do jaké míry zohlední nová vlna výzkumu otázku crossmediálního měření.

Na výzvu SPIR z dubna tohoto roku zareagovalo pět výzkumných agentur (GfK, Median, STEM/MARK, Nielsen Admosphere a TNS Aisa společně s comScore a Kantar Media) a návrh podal i mobilní operátor O2. Vyhodnocování nabídek probíhalo ve výkonných orgánech SPIR a za spolupráce s dalšími zapojenými oborovými asociacemi (Unie vydavatelů, rozhlasová sekce SKMO a Asociace měření venkovní reklamy).

„Výzva splnila svůj účel, máme v ruce výborný přehled o aktuálních možnostech monitoringu mediální konzumace, od něhož se odrazíme při vyhlášení výběrového řízení na novou podobu NetMonitoru, jejímž základem se má stát komplexní pohled na digitální prostředí napříč platformami a obrazovkami,“ komentoval výsledek debat předseda Výkonné rady SPIR Ján Simkanič, který zároveň poděkoval za spolupráci všem zúčastněným stranám.

-mav-