Začíná festival ve Varech, s partnery ve stejném složení

pátek, 03. července 2015, 07:05 Marketing MediaGuru

V Karlových Varech startuje jubilejní ročník mezinárodního filmového festivalu.

V pátek 3. července startuje 50. ročník MFF Karlovy Vary. Jubilejní ročník je zasvěcen nejen filmu, ale i všem festivalovým fanouškům, což reflektuje i letošní plakát z dílny studia Najbrt. Fanouškům bude také patřit slavnostní zahájení, které proběhne ve specifickém režimu. V okolí hotelu Thermal a v ulicích města proběhne velká festivalová party, jejímž účastníkem se může stát kdokoliv. Za pomoci papírového motýlka či červeného líčení se navíc mohou stát návštěvníci VIP hosty.

Letošní ročník navíc nepoznamenaly ani významné změny ve složení partnerů. ČEZ je opět generálním partnerem, který do Varů přinese Energy Fest i skupinu Lucie. V sobotu 4. července na jeho pódiu navíc proběhne akce jeho nadace, kde budou moci návštěvníci i hosté festivalu přes aplikaci EPP pohybem podpořit vybrané neziskovky.

CEZ

Složení hlavních parterů i partnerů se rovněž nezměnilo. RWE přinese do Varů koprodukovaný snímek o historii festivalu – Filmová lázeň. U Mlýnské kolonády připraví po celou dobu konání program s řadou soutěží či setkání s filmovými tvůrci.

Vodafone opět připraví svoupláž ve venkovních prostorách Vřídelní kolonády, rezervační systém vstupenek či aplikaci Průvodcem festivalem. Nově připraví živé přenosy pro sociální síť Periscope, kde bude informovat o dění na festivalu, dávat tipy na filmy či přenášet rozhovory s návštěvníky i hosty. Lobkowicz rozdá návštěvníkům s motýlky nebo namalovanými rty tisícovku plechovek a uspořádá řízené pivní degustace ve svém stanu před Thermalem, Unipetrol bude zase nabízet čerstvou kávu a hot dogy v šesti variantách v Benzina Stop Café na Divadelním náměstí.

Již druhým rokem je oficiálním vozem BMW, který festivalu dá pro přepravu významných hostů k dispozici několik desítek vozů.

BMW

Stejně tak se podruhé s festivalem spojuje káva Nespresso nebo vodka Finlandia, jež přistaví k Thermalu svůj Finlandia Bar Less Ordinary, kde bude míchat speciální festivalový drink Finlandia Celebration od Alexe Kratěny.

Nespresso

Podruhé se jako oficiální make-up artista představí Parfumerie Douglas, které ve svém Beauty Studiu v lobby hotelu Thermal nabídnou návštěvníkům festivalu líčení od profesionálních make-up artistů pod vedením Filipa Nováka, vlasový styling zajistí Toni&Guy. První festivalový víkend bude mít Douglas také akci Beauty Street na Sadové kolonádě, jež se zaměří především na rudé rty.

Douglas

Oficiálním pojistitelem zůstává pojišťovna Allianz, která na svém Allianz pointu nabídne speciální dárky a aplikaci Na cestách s Kolbabou. Stejně tak se nemění ani dodavatel elektroniky, kterým zůstává LG Electronics, která na festivalu představí svou 4K OLED televizi nebo smartphone LG G4 s manuálním fotoaparátem. Nový model smartphonu bude k zapůjčení, zájemci se budou moci zapojit do fotografické soutěže.

Hlavními mediálními partnery jsou tradičně Česká televize, Český rozhlas, deník Právo, server Novinky.cz a týdeník Reflex. Ve spolupráci s outdoorovou společností JCDecaux proběhne soutěž o nejlepší plakát filmů v hlavní soutěži. Novinkou je partner festivalového Instagramu, kterým se stala společnost Swissdent. Ta bude během festivalu zachycovat všechny úsměvy a soutěžit o nejkreativnější a nejvtipnější fotografie.

-kch-