Seriál Labyrint zahájí na ČT v pondělí 31. srpna

čtvrtek, 20. srpna 2015, 15:55 TV MediaGuru

ČT1 uvede většinu svých hlavních podzimních novinek v týdnu od 31. srpna.

Nový sedmidílný seriál režiséra Jiřího Stracha a scenáristy Petra Hudského Labyrint zahájí na obrazovkách České televize v pondělí 31. srpna. Vysílat se bude v hlavním vysílacím čase od 20:00. Úvodní díl začne nálezem těla krajského politika, kterého vrah zabil v duchu středověkých praktik, uvedla ve čtvrtek Česká televize.

Labyrint je jednou ze čtyř hlavních novinek pro letošní podzimní vysílání prvního kanálu České televize. Zařazením do pondělního prime-time pokračuje ČT1 v konceptu "detektivních pondělních večerů". Poté, co skončí sedmidílný seriál Labyrint, vystřídá ho v pondělním večeru další novinka – kriminální seriál Místo zločinu Plzeň. 

Tvůrci podle svých slov v Labyrintu kombinují žánry thrilleru a detektivky a vymezují se proti označení takzvaného severského stylu. V prvním dílu se případu ujme tým kriminalistů ve složení Michal Remeš (Jiří Langmajer), negativně ovlivněný ne příliš stabilním soukromým životem, a Tamara Hrónská (Zuzana Kanócz), policistka z Bratislavy trpící absencí schopnosti komunikovat se svým okolím bez předpojatosti a předsudků. „Labyrint je pro chytrého, soustředěného a koncentrovaného diváka, kterého nepodceňuji,“ popsal nový seriál jeho režisér Jiří Strach. 

V pondělí 31. srpna odstartuje i další novinka podzimního vysílání ČT1, sitcom Rudyho má každý rád.  Je adaptací sitcomu Everybody loves Raymond, který vysílala televize CBS v letech 1996 až 2005 a několikrát získal cenu Emmy. V hlavní roli se představí Saša Rašilov.

Poslední z hlavních novinek, seriál Doktor Martin, zahájí vysílání v pátek 4. září.

-mav-