Mafra rozšiřuje digitál, kupuje Acomware

středa, 30. září 2015, 15:32 Internet & Mobil MediaGuru

Mafra nadále investuje do digitálních aktivit, kupuje konzultační společnost Acomware.

Mediální skupina Mafra rozšiřuje své aktivity v oblasti digitálního marketingu a e-commerce. Kupuje 100% podíl v konzultační společnosti Acomware, která se specializuje na segment e-commerce a retail. Mafra kupuje podíly všech společníků, všichni budou ve společnosti ale i nadále působit.

„Nákup Acomware potvrzuje další strategický posun multimediálního domu Mafra v digitálním světě a současně i rozvoj v oblasti, kde zatím Mafra významněji nepůsobila,“ říká předseda představenstva mediální skupiny Štěpán Košík.

„Uvědomujeme si, že kromě klasické display reklamy v kvalitních médiích musíme klientům nabídnout i lepší servis ve výkonnostním marketingu. Věříme, že Acomware má šanci být jasnou volbou pro klienty, kteří chtějí zefektivnit svoje investice do on-line marketingu nebo posílit svoji pozici v e-commerce,“ dodává Michal Hanák, člen představenstva Mafra zodpovědný za digitální divizi.

Společnost Acomware se zaměřuje především na pomoc při vstupu obchodníků na on-line trh, e-commerce poradenství, zvyšování návštěvnosti, obchodní výkonnosti e-shopů a inteligentní emailing. Za 13 let fungování na trhu obsloužila přes tři tisíce internetových projektů.

Acomware_logo

„O prodeji společnosti jsme nijak aktivně nepřemýšleli, ale budoucí vize, kterou nám představila Mafra, nás velmi zaujala,“ vysvětluje zakladatel Acomware Tomáš Fikar.

Koupí Acomware Mafra pokračuje v rozšiřování digitálních aktivit, což pro letošní rok avizovala jako svoji hlavní prioritu. Vedle rozvíjení vlastních online projektů, např. spuštění webu České Zakázky.cz, videoserveru Playtvak.cz nebo nedávno bulvárního webu Expres.cz, postupuje na online trhu i pomocí akvizic. V červnu rozšířila portfolio v oblasti realit akvizicí společnosti AdInternet. Na začátku letošního roku dokončila fúzi se společností AAApoptávka.cz, kterou už v té době vlastnila.

-stk-