Nova nasadí pokračování Expozitury, seriál Atentát

úterý, 22. září 2015, 20:44 TV MediaGuru

Volné pokračování detektivního seriálu zamýšlí Nova uvést v pondělním večeru.

Od poloviny října se ve vysílání televize Nova objeví nový seriál Expozitura: Atentát. Zahájí 12. října od 21:40 po odvysílání show MasterChef. Vysílat se bude každé pondělí, seriál má 18 dílů, potvrdila Nova ve středu odpoledne. Zařazení nového seriálu do podzimního prime-time je mírným překvapením, Nova ho dosud představovala spíše jako seriál připravovaný pro vysílání v roce 2016.

Nové díly seriálu Expozitura začala Nova natáčet už v létě roku 2013. Seriál Atentát má být volným pokračováním Expozitury, vypráví příběh pokusu o atentát na prezidenta republiky. V průběhu jeho vyšetřování je postupně odkryta celá řada kriminálních kauz. V hlavních rolích se opět představí Robert Jašków či Hana Vagnerová, dále hrají Jan Kraus, Marek Taclík, Anna Šišková, Jan Dolanský nebo Miroslav Táborský.

Příběh odhaluje kriminální kauzy a velká tajemství na pozadí životů prezidenta České republiky Václava Wolfa (Jan Kraus), jeho nejbližší ochránkyně Terezy Hodačové (Hana Vagnerová) a bývalého vyšetřovatele ÚOOZ Dana Chládka (Robert Jašków).

Atentát_1

Atentát_3

Vedle pokračování Expozitury připravuje Nova do vysílání několik dalších novinek. Mezi nimi jsou např. pokračování seriálu Police Modrava či zcela nový seriál Na vodě s Tomášem Klusem. Ve vysílání by se měly objevit už v příštím roce.

První řadu seriálu Expozitura Nova odvysílala na podzim roku 2011. Šestnáctidílný seriál tehdy v průměru sledovalo 1,15 mil. diváků starších 15 let (podíl 29 %), v mladší cílové skupině 15-54 se podíl pořadu vyšplhal na téměř 38 %. Seriál, který rozkrývá vazby v prostředí Berdychova gangu, byl natočen už v roce 2008, ještě před uvedením v Česku stihl prorazit na americký trh.

Atentát_KEYART

Seriál Atentát, 18 dílů

Námět a scénář Josef Klíma, Janek Kroupa
Režie Jiří Chlumský, Petr Nikolaev
Producent Šárka Oujezdská
Kreativní producent David Musil
Hlavní kameraman Pavel Berkovič
-mav- Aktualizováno ve středu 23. září o potvrzení TV Nova.