Facebook rozšiřuje Audience Network i na mobilní weby

čtvrtek, 28. ledna 2016, 07:30 Internet & Mobil MediaGuru

Reklamní systém sociální sítě Facebook se rozšiřuje na další platformu.

Facebook udělal další krok k rozšíření svého fungujícího reklamního ekosystému mimo vlastní sociální síť. Reklamy spravované prostřednictvím jeho reklamní platformy se nyní po mobilních aplikacích objeví také na mobilních webech.

Sociální síť Facebook tento týden oznámila, že rozšiřuje podporu svojí reklamní sítě Audience Network i na mobilní weby. Jeho stávajícím inzerentům se tak razantně rozšiřují možnosti zásahu mobilních uživatelů a novinka má velký potenciál oslovit i firmy, které na facebooku dosud neinzerovaly. Současně je to také příležitost pro vydavatele, jak monetizovat svůj obsah.

Facebook Audience Network, která dosud fungovala pouze v mobilních aplikacích třetích stran, nabízí možnosti plánování a vyhodnocování kampaní jako reklamy na samotném Facebooku. Inzerenti tak můžou využít stejné analytické nástroje a široké možnosti detailního cílení reklam včetně vlastních cílových skupin a lookalike audiences.

Na mobilní weby Facebook expanduje se svými úspěšnými nativními formáty, které dnes v Audience Network tvoří přes 80 procent impresí a oproti standardním formátům bannerů mají i díky méně vtíravé formě a personalizovanému obsahu až sedmkrát vyšší výkon. Dostupné zde budou také inovativnější formáty jako carouselové reklamy s více obrázky.

Síť Facebook Audience Network byla spuštěna v květnu 2014 jako možnost pro vývojáře, jak do svých mobilních aplikací dostat facebookové reklamní formáty. Od poloviny minulého roku, ve kterém zde značky proinzerovaly přes jednu miliardu dolarů, můžou v aplikacích inzerenti využívat rovněž videoreklamy s funkcí autoplay.

-kmc-