V čele agentury Vizeum je Marek Hofhanzl

pátek, 05. února 2016, 10:50 Lidé MediaGuru

Mediální agentura Vizeum ze sítě Dentsu Aegis Network nově obsadila post managing directora.

Novým managing directorem mediální agentury Vizeum (síť Dentsu Aegis Network) se od začátku letošního února stal Marek Hofhanzl, který do loňského září působil jako CEO agentury MEC Czech Republic. Tu vedl od října roku 2012. Ve skupině Group M (WPP) strávil necelých pět let. Hofhanzl má zkušenosti i s řízením mediální agentury PanMedia Western, v jejímž čele stál více než pět let.

Dentsu Aegis Network měnila naposledy vedení svých agentur na českém trhu na začátku loňského roku, kdy z čela agentury Carat odešel Daniel Tvrz. Nahradil ho Ondřej Zahořík. Ke konci roku 2014 opustil místo v čele sesterské agentury Vizeum Šimon Leitner. 

Agentura Vizeum získala na konci loňského roku klienta Rewe (majitel Billa a Penny) a potřebovala personálně posílit. To je rovněž jeden z důvodů, proč angažovala Marka Hofhanzla.    

Hofhanzl z MEC odešel poté, co se změnila struktura agentury, kdy na nově vytvořenou funkci chairman pro ČR a Slovensko nastoupil Daniel Živica. Krátce na to byl do pozice výkonného ředitele MEC jmenován Ondřej Šimůnek.  

-mav-