iSport.cz zpoplatní všechny streamy z ligy

čtvrtek, 28. července 2016, 11:25 Internet & Mobil, Tisk MediaGuru

CNC zpoplatňuje všechny streamy z české fotbalové ligy, zdarma nechává rychlé sestřihy.

Od nového ročníku 1. fotbalové ligy připravil sportovní portál iSport.cz významnou novinku týkající se sledování video obsahu, který přináší ze zápasů tuzemské ligy. Nově totiž zpoplatní přímé přenosy (streamy) ze všech zápasů daného kola, které na svém webu přináší. Uživatelé ale budou moci zdarma sledovat sestřihy. Provozovatel serveru, společnost Czech News Center (CNC), která mj. vydává deník Blesk, chce tak zvýšit své výnosy z online videa. 

„Především jsme rádi, že portál iSport.cz zůstává i nadále jediným místem, kde mohou fanoušci sledovat nejen přímé přenosy ze všech zápasů 1. fotbalové ligy, ale exkluzivně i rychlé sestřihy důležitých momentů ze všech utkání. Na rozdíl od sestřihů, které zůstávají pro uživatele zcela zdarma, budou v nadcházející sezoně všechny streamy zpoplatněny. Pro fanoušky jsme ale vedle jednorázové platby za zápas ve výši 69 Kč (při platbě kartou) připravili i velmi výhodné balíčky," uvedl na dotaz MediaGuru.cz šéfredaktor deníku Sport Lukáš Tomek.

Zatímco za zhlédnutí jednoho zápasu uživatel zaplatí 79 Kč, výběrem některého z balíčků se cena za zhlédnutí jednoho utkání podstatně snižuje. Pokračuje tzv. fotbalová víkendovka za 99 Kč, pokrývající všechny zápasy kola, kde jeden zápas přijde na 12 Kč. V nabídce jsou i balíčky, díky kterým mohou fanoušci sledovat zápasy jen vybraného klubu, nebo takový, kterým CNC propojuje sledování video obsahu s předplatným tištěného deníku Sport.

„Už loni se nám osvědčil ten, díky kterému si fanoušci za 99 Kč mohou otevřít všechny zápasy aktuálně hraného kola. Nyní jsme navíc přidali možnost pořídit si jen zápasy preferovaného klubu. A to buď všechny, anebo pro ty fandy, kteří domácí utkání sledují přímo na stadionu, jen venkovní utkání. Naší strategií je také co nejvíce zvýhodňovat ty příznivce, kteří si zaplatí za více zápasů najednou. Takže pokud si například někdo koupí balíček, který mu otevře celý ligový podzim, jeden zápas ho pak vyjde jen na necelých osm korun. To považujeme za velmi příznivou cenu," vysvětluje strategii Lukáš Tomek. 

Přehled balíčků pro sledování streamů 1. fotbalové ligy na iSport.cz

isport_balicky

iSport.cz získal práva na zápasy nejvyšší tuzemské fotbalové ligy před třemi lety. První ročník nabízel přímé přenosy všech zápasů zdarma, od minulého ročníku začal vybrané zápasy (cca 2-3 z celkových osmi v daném kole) zpoplatňovat. Investice do vysílacích práv představovala pro společnost Czech News Center Daniela Křetínského a Patrika Tkáče nezanedbatelné náklady. Díky rostoucí nabídce online videa se serveru iSport.cz zvyšuje počet přehraných videí. „Zvyšováním počtu zhlédnutých videí se nám daří zvyšovat i příjmy. Stavíme na videoreklamě, partnerských projektech a rozvíjíme placený obsah. Myslím si, že z hlediska příjmů budeme v poměrně krátké době schopni minimálně pokrýt naše náklady," uvedl Lukáš Tomek v jarním rozhovoru pro MediaGuru.cz k nákladům a výnosům spojeným s vysíláním videí z fotbalové ligy.

-mav-