Redakce Economie se mění, odchází i Jindřich Šídlo

pátek, 29. července 2016, 15:35 Internet & Mobil, Tisk MediaGuru

Do nové redakce Seznam.cz nastoupí i politický komentátor HN Jindřich Šídlo.

Jindřich Šídlo se v pátek 29. července dohodl na svém odchodu z mediální společnosti Economia. Informaci o odchodu, pocházející ze zdrojů blízkých vydavatelství, potvrdil jak Jindřich Šídlo, tak generální ředitel společnosti Economia Roman Latuske. „Odcházím k 1. září, přecházím do nově vytvářené redakce společnosti Seznam.cz,“ uvedl Jindřich Šídlo. Přestože svou pozici v novém působišti již zná, v tuto chvíli ji nechtěl ještě přibližovat.

Jak už informoval server HlídacíPes.org, z Economie kromě Šídla odchází také Václav Dolejší, Radek Nohl, Lucie Stuchlíková a Jiří Kubík. Podle generálního ředitele Romana Latuskeho se odchody podaří nahradit novými redaktory. „V dohledné době by mělo přijít až deset nových novinářů, kvalita obsahu nebude ohrožena. Přesto mě odchod Jindřicha Šídla mrzí,“ řekl.

Do nově připravované redakce Seznam.cz míří i novináři z vydavatelství Mafra, konkrétně Karel Hrubeš, Bronislav Pavlík a zástupce šéfredaktora Zdeněk John.

Nová zpravodajská redakce serveru Seznam.cz vzniká pod vedením Jakuba Ungera. Připravovaná redakce Seznam.cz má doplnit obsah, který pro své obsahové servery (Novinky.cz, Sport.cz, Super.cz) získává Seznam od společnosti Borgis, ve které vlastní třetinový podíl. Vedle toho Seznam.cz disponuje redakčním týmem pro videoserver Stream.cz a nově převzal i redakci serveru Proženy.cz. Tvoří ji zhruba 15 lidí. Vlastní zpravodajská redakce by mohla mít až 30 lidí, naznačil Seznam.cz letos v květnu.

Jindřich Šídlo se žurnalistice věnuje od roku 1992. Devět let působil v týdeníku Respekt, v letech 2001 až 2005 byl členem redakce deníku MF Dnes. V Economii je od roku 2009, nastoupil na pozici vedoucího redaktora domácího zpravodajství Hospodářských novin. Krátce pracoval i v České televizi, kde řídil domácí zpravodajství a byl i hlavním politickým analytikem. Do Hospodářských novin se vrátil v roce 2010. Je držitelem několika novinářských cen, mimo jiné novinářské ceny Ferdinanda Peroutky.

-mav-