Skinners přináší na trh díky kampani barefoot boty

neděle, 26. června 2022, 08:00 Aktuality, Marketing MediaGuru

Díky crowdfundingové kampani rozšiřuje brněnská značka Skinners své portfolio o nové barefoot boty.

Barefoot boty Skinners Walker jsou určeny pro pohyb ve městě, zdroj: Skinners.

Barefoot boty Skinners Walker jsou určeny pro pohyb ve městě, zdroj: Skinners.

Brněnská značka Skinners, jež se zaměřuje na výrobu tzv. ponožkobot, rozšiřuje po šesti letech působení na trhu své portfolio o další produkt. Po bezmála ročním vývoji a crowdfundingové kampani na Hithitu představuje barefoot boty Skinners Walker uzpůsobené pro chůzi ve městě.

„Chtěli jsme vytvořit takové barefooty, ve kterých by se člověk nemusel stydět jít na rande,“ popisuje spoluzakladatel Skinners Petr Procházka. Na Hithitu na novinku značka vybrala cílovou částku 550 tisíc za necelých osm hodin. Téměř za týden získala částku 2,7 milionu korun od 850 přispěvovatelů. 

Novinka, jež je dostupná v bílé, černé i dalších barevných variacích ve velikostním rozpětí 36–46, je uzpůsobena pro pohyb ve městě a k městské módě. „Velkou výhodou je použití organického udržitelného materiálu tencel uvnitř boty. Toto přírodní vlákno je vyrobeno z celulózových vláken eukalyptu a působí dvojím termoregulačním účinkem, a to v závislosti na ročním období. V teplých měsících vyniká výbornými chladicími schopnostmi, naopak v zimě příjemně zahřeje. Pro svou hebkost a bezkonkurenční kvalitativní vlastnosti je často využíván na prémiových matracích. A přesně tenhle pocit jsme do bot chtěli přenést. Za cíl si totiž klademe naučit lidi, aby se stejně, jako se v poslední době začali učit důležitosti spánku, naučili i důležitosti vhodného obouvání,“ doplňuje Procházka s tím, barefoot boty jsou vyráběny v Portugalsku, kůže na ně se odebírá z Itálie.

Crowdfunding nevyužila značka poprvé. Spoléhala na něj i v minulosti. Zajištění dostatečného množství předobjednávek jí pomáhá nejen s výrobou, ale umožňuje jí i nadále zůstat nezávislou na externích investorech a jiných finančních institucích. Do budoucna by značka chtěla otevřít i vlastní kamenné prodejny. 

-stk-