Na Václaváku otevírá zážitková expozice o Pilsner Urquell

čtvrtek, 20. dubna 2023, 15:30 Aktuality, Marketing MediaGuru

Již tento víkend otevře na Václavském náměstí zážitková expozice Pilsner Urquell: The Original Beer Experience.

Pilsner Urquell: The Original Beer Experience se nachází v ulici 28. října v Praze, foto: MediaGuru.

Pilsner Urquell: The Original Beer Experience se nachází v ulici 28. října v Praze, foto: MediaGuru.

V Praze v ulici 28. října, v bezprostřední blízkosti Václavského náměstí, otevře v sobotu 22. dubna zážitková expozice Pilsner Urquell: The Original Beer Experience. 

Interaktivní audiovizuální expozice se nachází v historické budově původního sídla Pražské úvěrní banky. Nabízí příběh známého zlatého ležáku a možnost prozkoumat pivovarské procesy Pilsner Urquell v inovativním multisenzorálním zážitku založeném na využití moderních technologií. 

„Otevíráme interaktivní zážitkovou expozici, která jde za hranice běžných expozic. Je vytvořena tak, aby pobavila i vzdělala, stimulovala všechny lidské smysly a podněcovala emoce,“ říká Nick Penny, generální ředitel společnosti The Original Experience Company, jež za expozicí stojí. 

Pilsner Urquell: The Original Beer Experience nabízí zejména The Original Tour, která trvá zhruba 90 minut a provede hosty historií i současností piva Pilsner Urquell. Její součástí je i 360° interaktivní herní zóny a zahrnuje také ochutnávku tankového piva Pilsner Urquell v pivnici. Prohlídkou provází audio průvodce, který se automaticky propojuje s prvky expozice během pohybu návštěvníků prostorem, a to kromě češtiny i v několika světových jazycích, včetně angličtiny, francouzštiny, němčiny, španělštiny, italštiny, japonštiny a mandarínštiny. 

Kromě samotné The Original Tour mohou návštěvníci zavítat do školy čepování Tapster Academy, kde se mohou lidé naučit čepovat klasické způsoby čepování – hladinku, škyt a mlíko. Dále mohou vyzkoušet Bar sládků, kde je možné ochutnat různé pivní styly ve spojení s pivními chuťovkami. Zastávkou může být být i stylový Výčep U Zvonu s venkovním posezením fungující i samostatně bez návaznosti na expozici. 

Společnost The Original Experience Company vznikla právě za účelem vytvoření této zážitkové expozice. Dostala k ní oficiální licenci od Plzeňského Prazdroje. Do jejího vytvoření investovala zhruba 20 milionů eur, tedy 400 milionů korun, a do dvou let očekává, že dosáhne na 400 tisíc návštěvníků ročně. 

Na novou expozici budou lákat marketingové aktivity cílící jak na tuzemské, tak zahraniční turisty. Využit k tomu bude především outdoor, internet a sociální sítě. Na podpoře bude společnost The Original Experience Company spolupracovat také se společností Asahi International, majitelem Plzeňského Prazdroje. 

Za konceptem a realizací stojí kalifornská společnost BRC Imagination Arts, která se specializuje na vytváření podobně zážitkových expozic. Stojí například za expozicí značek Guiness, Jameson, Johnnie Walker nebo Absolut. 

-stk-