Na Prima Cool startuje Mikýřova hysteorie českých dějin

pondělí, 6. května 2024, 06:45 Aktuality, TV MediaGuru

Od pondělního večera se ve vysílání Prima Cool objeví nový pořad, který připravuje Martin Mikyska.

Mikýřova hysteorie českých dějin, zdroj: FTV Prima

Mikýřova hysteorie českých dějin, zdroj: FTV Prima

Youtuber Martin Mikýř Mikyska bude mít na Primě svůj pořad. První díl jeho autorského pořadu Mikýřova hysteorie českých dějin uvede Prima Cool v pondělí 6. května ve 21.15. Od minulého týdne je už k vidění na VOD platformě Prima+.

„Mikýřova hysteorie českých dějin je komediální pohled na české dějiny a jejich fragmenty, o kterých se toho moc neví a ve škole se o nich neučí. Zhostili jsme se pokusu vzdělat český národ,“ říká o svém pořadu Martin Mikýř Mikyska. „Obecně si myslím, že se toho málo ví o počátcích českého státu od praotce Čecha po novodobé dějiny. To všechno máme ambici proletět. Chodíme do terénu a bavíme se s turisty, jaký mají pohled na naši krásnou zemi, a zároveň se díváme na některé důležité otázky z teorie dějin se známými hosty,“ dodává k popisu pořadu Mikýř.

Osobnosti a historiky si zve do prostředí Kaplického knihovny. Vdova po architektovi Kaplickém Eliška Kaplicky poskytla pořadu grafické návrhy knihovny. 

Autorkou scénáře je scenáristka, dramaturgyně a moderátorka Tereza Tobiášová s přispěním Martina Mikysky. Pořad vzniká v režii Tomáše Kouckého a Martina Müllera.

-mav-