BigBoard má další akvizici, koupila firmu DKNV

úterý, 13. srpna 2013, 14:26 Outdoor MediaGuru

Společnost BigBoard Praha se rozrůstá o další outdoroovou společnost, firmu DKNV Media.

Společnost BigBoard Praha koupila společnost DKNV Media, provozovatele reklamních ploch bigboardového formátu na území Prahy, řekl MediaGuru.cz jednatel společnosti George Kisugite. Jde tak o další akvizici BigBoardu na outdoorovém trhu, čímž posiluje pozici nejsilnějšího hráče.

BigBoard bude plochy DKNV Media obchodovat prostřednictvím svého obchodního zastoupení BigMedia.

DKNV Media, dosud ve vlastnictví jednatele Vlastimila Kuryla, operuje se svými plochami, zejména typu bigboard, v Praze. Předloni vytvořila obrat ve výši 8 mil. Kč, hospodaření skončilo na nule, resp. mírným ziskem 11 tis. Kč.

BigBoard tak pokračuje v akvizicích na trhu venkovní reklamy, které zahájila v loňském roce. Na začátku letošního roku získala stoprocentní podíl ve společnosti outdoor-akzent, v loňském roce zakoupila firmu News Outdoor a obratově se dostala před tehdejší jedničku, skupinu JC Decaux. Majoritním vlastníkem BigBoard Praha je slovenská společnost JOJ Media House (80 %), zbývajících 20 % patří předsedovi představenstva BigBoard Praha Richardu Fuxovi.

Skupina BigBoard loni od března do konce roku dosáhla tržeb ve výši 650 mil. Kč. Ve zmíněném období (1.3.-31.3. 2012) hospodařila se ziskem 35,8 mil. Kč. Podle predikce J&T by mohly tržby skupiny BigBoard letos překročit 900 mil. Kč.

-mav-