Prodej odborných titulů Economie zatím nevyšel

pondělí, 23. prosince 2013, 07:35 Tisk MediaGuru

Economia a Business Media pozastavily jednání o prodeji odborných titulů.

Vybrané odborné tituly (B2B) vydavatelství Economia zatím nadále zůstávají v portfoliu společnosti, a to i přesto, že dohoda o jejich prodeji byla v minulém týdnu na spadnutí. Podle informací MediaGuru.cz byl prodej titulů z rozhodnutí majitele společnosti Business Media CZ, se kterou se o prodeji vyjednávalo, na poslední chvíli pozastaven. Obě strany by se ale měly k jednání opět vrátit v průběhu prvního čtvrtletí příštího roku.

Dohoda o uzavření prodeje většiny ze stávajících odborných titulů Economie se přitom do konce roku očekávala. Zaměstnanci, kteří se na vydávání těchto odborných titulů podílejí, už byli připravováni na přechod k novému majiteli. Economia teď bude muset vyřešit, jak se s touto situací vypořádá. Předpokládala totiž, že od nového roku už bude vydávání většiny odborných titulů zajišťovat jiný subjekt.

Economia už dříve řekla, že si vytipovala několik odborných titulů z celkových třinácti, které si chce do budoucna ponechat. S výjimkou Marketing & Media ale nejmenovala, o které jde. Ostatní nabídla na prodej a o jejich převzetí jednala se společností Business Media CZ. Jde o vydavatelství, které má s vydáváním odborných titulů letité zkušenosti a v segmentu B2B přichází v úvahu jako jeden z hlavních kandidátů na převzetí.

Business Media (obrat firmy v r. 2012 představoval 208 mil. Kč) byla původně součástí mediálního koncernu Bertelsmann AG, v současnosti patří do mezinárodní vydavatelské skupiny DOCU Group, kterou vlastní britský investiční fond GMT Partners.

-mav-