Vltava-Labe-Press vstoupila do online firmy AdActive

pondělí, 31. března 2014, 07:00 Internet & Mobil MediaGuru

Vydavatel regionálních deníků získal 30% podíl v největším tuzemském internetovém zastupitelství.

Společnost Vltava-Labe-Press (VLP), vydavatel regionálních deníků Deník, získala 30% podíl v internetovém zastupitelství AdActive. Vyplývá to z nového notářského zápisu společnosti AdActive, zjistil MediaGuru.cz. Vydavatel regionálních deníků získal podíl od trojice stávajících společníků, a to tak, že každý na VLP převedl 10% podíl.

Stávající vlastníci AdActive jsou tak: Jan Vobecký (30 %), Petr Ott (30 %), Vltava-Labe-Press (30 %) a Tereza Kosíková (10 %).

Pro VLP jde o další kapitálový vstup do firmy, která není přímo spojena s vydavatelským byznysem, ale kterou může své podnikání rozšířit. Předloni majetkově vstoupila do společnosti Česká distribuční.

AdActive je z pohledu počtu reálných uživatelů největším tuzemským internetovým mediazastupitelstvím. Jeho servery v průměru měsíčně navštíví 3,5 mil. reálných uživatelů (zdroj: NetMonitor, únor 2014, návštěvnost z ČR). Od letošního roku prodává online reklamu i pro Deník.cz, který provozuje právě VLP.

Vltava-Labe-Press je největším vydavatelem regionálních deníků na českém trhu. Do skupiny VLP patří i magazínová společnost Astrosat, kterou VLP většinově vlastní (51 %). Astrosat aktuálně přebírá magazínové portfolio vydavatelství Sanoma, které koupila v závěru loňského roku.

-mav-