Blesk chystá další krok mimo média, žádá o Blesk energie

středa, 22. října 2014, 07:31 Tisk MediaGuru

Vydavatel Blesku žádá o registraci další značky mimo média, může pro ni využít zázemí Křetínského firem.

Společnost Czech News Center (CNC), vydavatel deníku Blesk, si u Úřadu průmyslového vlastnictví požádala o registraci další značky, kterou by mohla rozšířit své aktivity mimo média. Po spuštěných projektech Blesk mobil a Blesk peněženka si registruje značku Blesk energie.

Od loňského roku má navíc ještě zaregistrovanou značku Blesk plyn, na kterou už dokonce svolávala tiskovou konferenci. Po majetkových změnách, kdy do vydavatelství vstoupili Daniel Křetínský a Patrik Tkáč, ale od projektu ustoupila.

Blesk energie tak pravděpodobně bude alternativou neuskutečněného projektu, ve kterém může CNC využít spolupráce v rámci majetkově spřízněných firem, podnikajících v energetice.

Blesk Energie

Projekt Bild energie nabízí v Německu největší bulvární deník Bild, který do konce loňského roku spadal do stejné vydavatelské skupiny jako Blesk.

Czech News Center spustila v minulém týdnu službu dobíjecí anonymní platební karty Blesk peněženka. Službu Blesk mobil provozuje od předloňského roku. Primární cílovou skupinou, na kterou CNC v těchto projektech míří, jsou právě čtenáři deníku Blesk.

-mav-