Tištěný Deník N spustil kampaň, zahájí 30. ledna

pondělí, 26. ledna 2015, 15:59 Internet & Mobil, Slovensko, Tisk MediaGuru

Spuštění tištěné verze provází kampaň se sloganem: „Bez bulváru, bez oligarchů, bez kompromisů“.

Nezávislý slovenský Deník N, který na sklonku loňského roku založili bývalí redaktoři slovenského deníku Sme, začne v tištěné podobě vycházet v pátek 30. ledna. Od té chvíle bude chodit nejen jeho předplatitelům, k dispozici bude také na stáncích.

Tištěnou i online verzi deníku podporuje kampaň se sloganem: „Bez bulváru, bez oligarchů, bez kompromisů“, jímž se vymezuje nejen vůči bulvárním médiím, ale i vůči těm, která vlastní investiční skupiny. Právě vstup investiční skupiny Penta do deníku Sme totiž zapříčinilo odchod desítek redaktorů a založení Deníku N. Kampaň vyobrazuje na černobílých vizuálech s červeným logem členy redakce, mezi nimi například šéfredaktora Matúše Kostolného či karikaturistu Shootyho. K vidění je v outdooru, tisku a na internetu.

DennikN_Kampan

Online verze deníku v plné verzi běží již od 5. ledna. Jeho spuštění je přitom rozděleno do několika etap, nejprve byly všechny články zadarmo, postupně jsou předplatitelům deníku posílány přístupové údaje.

Podporu novému projektu vyjádřili i spolumajitelé slovenské softwarové firmy Eset, která patří k nejúspěšnějším firmám v segmentu informačních technologií na Slovensku. Uvedli, že jsou připraveni investičně vstoupit do vznikajícího deníku. Do startu nového projektu mají vložit až jeden milion eur.

Ambicí nového projektu je stát se silným slovenským médiem. „Myslíme si, že na Slovensku je místo, aby to nebyl jen doplňkový web. Chceme být reálným zdrojem kvalitních informací. Mám pocit, že je ještě čas udělat slušný projekt se slušnou žurnalistikou, na Slovensku za chvíli takový prostor nebude,“ popsal při svém vystoupení na Czech Internet Forum loni v říjnu šéfredaktor deníku Matúš Kostolný.

-kch-