Reality show se vracejí, překvapit můžou nasazením

pondělí, 10. srpna 2015, 07:00 TV MediaGuru

Ve srovnání s loňským podzimem zažijí letos na podzim návrat velké reality show.

Na rozdíl od loňského televizního podzimu, který byl z pohledu hlavních televizních stanic zasvěcen především seriálovým pořadům, se do letošních podzimních plánů vracejí i velké pořady typu reality show, které loni absentovaly. Do prime-time s nimi počítá každá z trojice nejsilnějších televizních kanálů.

Česká televize po roce vrací do vysílání taneční show StarDance, sedmá řada se objeví na obrazovkách v průběhu podzimu, a to tradičně v sobotním hlavním vysílacím čase.

Další návrat na obrazovky zažije pěvecká reality show SuperStar. Její premiérový díl se představí poprvé už v neděli 30. srpna ve vysílání TV Nova. Ani v tomto případě není vysílací čas neobvyklý. Pořad bude vysílán ve spolupráci se sesterskou slovenskou stanicí TV Markíza.

Nova má ale na podzim připravenou ještě reality show MasterChef. Podle svých dřívějších informací s ní do vysílání počítá v nejbližší době. Zatím ale oficiálně nesdělila její vysílací čas. Ten může být překvapením. Reality show by se totiž mohla ve vysílání objevit dvakrát týdně. Od poloviny září by se mohla objevovat v pondělí a ve středu. Jisté je, že MasterChef nepůjde v úterý, ve čtvrtek, ani v neděli.

Na variantu "dvakrát týdně" je zřejmě připravená i televize Prima. Dovednostní reality show Česko Slovensko má talent, která se do vysílání Primy vrací po delší než roční přestávce, se má vysílat v sobotním hlavním vysílacím čase. Vedle toho by se ale mohla objevit i ve čtvrtečním prime-time. Do něho sice počítá se seriálem Všechny moje lásky, ten má ale na podzim odehrát jen osm dílů, což je polovina z podzimní sezóny. Prima si navíc poprvé odvysílání ČS má talent ve čtvrtečním večeru vyzkouší už v týdnu od 24. srpna, kdy zahajuje svůj podzimní program. Nabídne sestřih "toho nejlepšího z ČS má talent".

Pokud se nasazení pořadů reality show dvakrát týdně potvrdí, půjde o významnou změnu letošního podzimního vysílání.

-mav-