Ureš střídá van der Kolka v představenstvu PNS

čtvrtek, 19. listopadu 2015, 12:10 TV MediaGuru

Z představenstva PNS odstupuje Cornelis Antonius van der Kolk, nahradí ho František Ureš.

Valná hromada První novinové společnosti (PNS) na čtvrtečním zasedání projednala změny ve svých orgánech. Z pozice člena představenstva a strategického ředitele PNS odstoupil Cornelis Antonius van der Kolk, nově byl zvolen František Ureš. Podle informací MediaGuru.cz souvisí příchod Ureše do představenstva s majetkovými změnami v akcionářské struktuře PNS. Společnost Penta nedávno převzala skupinu Vltava-Labe-Press, předpokládá se, že František Ureš je jejím kandidátem.

Změny se dotkly i dozorčí rady, z níž odstoupila Lucie Kočí a Alfred Heintze. Nově byli zvoleni Alena Černá za vydavatelství Bauer Media a Zdeněk Kubát z Vltava-Labe-Press.

Jedná se tak o další změny ve vedení v letošním roce. V květnu odešel dlouholetý generální ředitel a předseda představenstva Radomil Juda a finanční ředitel a zároveň místopředseda představenstva Pavel Borovka. Nově byl do představenstva zvolen kromě dnes odstupujícího Cornelia Antonia van der Kolka také František Čermák a Petr Novák, jenž je v současnosti generálním ředitelem PNS.

První novinová společnost je největší český distributor tisku do prodejní sítě. Hlavními akcionáři PNS jsou Czech News Center (27,02 %), Mafra (26,27 %), Vltava-Labe-Press (26,04 %), Bauer Media (11,24 %) a Astrosat Media (9,00 %).

-stk-