RF Hobby opět proti Baueru? Žádá o další název

pondělí, 25. července 2016, 08:05 Tisk MediaGuru

RF Hobby žádá o název Pestrobarevný svět, kterým by mohl přímo atakovat týdeník Pestrý svět.

Vydavatelská společnost RF Hobby si registruje název a logo titulu s názvem Pestrobarevný Originál svět s podtitulem Vaše oblíbené hvězdy na dosah. O patřičnou známku požádala Úřad průmyslového vlastnictví. Název titulu a i jeho logo je ale podobné názvu týdeníku Pestrý svět konkurenčního Bauer Media. Nelze proto vyloučit, že RF Hobby má v úmyslu přijít s dalším titulem, kterým bude atakovat postavení jednoho z největších vydavatelů magazínů v Česku.

Logo značky Pestrobarevný svět od RF Hobby.
Logo značky Pestrobarevný svět od RF Hobby.
Logo časopisu Pestrý svět od Bauer Media.
Logo časopisu Pestrý svět od Bauer Media.

Pestrý svět patří k nejprodávanějším českým bulvárním týdeníkům. V loňském roce byl s průměrným prodaným nákladem 135 tis. kusů čtvrtým nejprodávanějším titulem v segmentu společenském a bulvárním po Rytmu života, Sedmičce a Nedělním Blesku.

RF Hobby letos na jaře přišla s časopisem Staré dobré časy, odpovídající konceptu Retro magazínu konkurenčního Bauer Media. Vydavatelství Bauer v reakci na krok RF Hobby uvedlo titul Nostalgie.

V roce 2013 zamířilo RF Hobby svoji pozornost k segmentu programových televizních časopisů, kde se snažilo atakovat pozice hlavních hráčů v segmentu Bauer Media a Astrosat Media. Ze segmentu se ale později zcela stáhlo. Poté se RF Hobby zaměřila na společenské tituly a tituly pro ženy, kde uvedla magazíny Můj kousek štěstí, Můj čas na kafíčko a Moje šťastná hvězda.

-mav-