Rohlík balí pečivo do kukuřičných kompostovatelných sáčků

středa, 11. května 2022, 07:05 Aktuality, Retail MediaGuru

Rohlík zavádí nové 100% rozložitelné sáčky z kukuřičného škrobu. Nově do nich balí pečivo.

Online supermarket Rohlík nově začíná balit pečivo do 100% kompostovatelných sáčků, zdroj: Rohlík.

Online supermarket Rohlík nově začíná balit pečivo do 100% kompostovatelných sáčků, zdroj: Rohlík.

Online supermarket Rohlík nově začíná balit pečivo do 100% kompostovatelných sáčků. Jsou vyrobeny z kukuřičného škrobu a v kompostu nebo bioodpadu se mají rozložit za 28 dní.

Naši zákazníci si dlouhodobě přejí udržitelná řešení pro svůj nákup. A protože pomáhat ekologii je naše dlouhodobá strategie a obrovská hodnota, za kterou si 100% stojíme, snažíme se myslet na každý detail a tato přání plnit. Ať už to jsou šetrné obaly našich privátních značek, naše automobilová flotila, která jezdí na CNG nebo elektřinu, ale třeba i vratné tašky, ve kterých vozíme nákupy. Nyní začínáme pečivo balit do ekologičtější varianty igelitových sáčků,” popisuje tisková mluvčí Rohlíku Lutfia Volfová. 

Kuku sáčky vyrábí rakouská firma NaKu minimálně z 50 % obnovitelných surovin (rostlin) a neobsahují žádné škodlivé látky. Jejich výhodou je, že je lze používat po celý životní cyklus – tedy v něm potraviny nejen doručit zákazníkovi, následně v nich  potraviny uskladnit, poté naplnit například slupkami od brambor nebo ohryzky a i s náplní vyhodit na kompost či do bioodpadu.

Rohlík začal pečivo svým zákazníkům doručovat v Kuku sáčcích v týdnu od 2. květnaJe to pro nás pilotní fáze a následně chceme začít balit do Kuku sáčků i další produkty,” dodává Lutfia Volfová. 

-stk-