ČT od neděle 28. dubna zařadí minisérii Vedlejší produkt

čtvrtek, 18. dubna 2024, 12:00 Aktuality, TV MediaGuru

Do nedělního večerního vysílání na ČT1 míří nová třídílná psychologická minisérie Vedlejší produkt.

Vedlejší produkt, zdroj: Česká televize

Vedlejší produkt, zdroj: Česká televize

Česká televize zařadí od neděle 28. dubna do vysílání v hlavním vysílacím čase od 20:10 novou třídílnou minisérii Vedlejší produkt. Psychologické drama o tom, kam až jsou kriminalisté ochotni zajít, aby našli a usvědčili pachatele, nabídne na programu ČT1. V hlavních rolích se představí Tomáš Maštalír, Martin Hofmann a Zuzana Stivínová. Minisérii režíroval Peter Bebjak, scénář napsali Jakub Režný a kriminalista Aleš Preis. Produkovala ji DNA Production a vznikla pod vedením kreativní producentky ČT Kateřiny Ondřejkové. 

Psychologické drama inspirované skutečnou policejní praxí zkoumá otázku spravedlnosti a daně, kterou je potřeba zaplatit za odhalení pravdy. „Během vyšetřování se občas dostáváte do situací, ve kterých se můžete jednoduše utopit. Obrazně řečeno se před vámi objeví díra v ledu, kterou nemůžete obejít. A pokud chcete dopadnout vraha, musíte riskovat a skočit,“ upřesňuje detektivní práci kriminalista a spoluscenárista Aleš Preis.

V příběhu se setkávají vyšetřovatelé, které ztvárňují Tomáš Maštalír a Martin Hofmann. Dopadení brutálního vraha v jejich životech odstartuje řadu událostí.  „Mám rád, když jsou postavy v reálném prostředí a dostávají se do skutečných problémů. Ty může v jistých paralelách zažívat každý člověk, který touží po spravedlnosti. A snaží se jí dosáhnout někdy bohužel za jakoukoliv cenu,“ uvádí Peter Bebjak

Minisérie Vedlejší produkt vystřídá v nedělením večerním čase na ČT1 seriál To se vysvětlí, soudruzi!, jehož děj se uzavře 21. dubna. 

-mav-