Electro World čeká rebranding, změní se na Datart

pátek, 26. dubna 2024, 15:30 Aktuality, Retail, Marketing MediaGuru

Obchody Electro World se přejmenují na Datart, na slovenském trhu na Nay. 

Zdroj: Datart

Zdroj: Datart

Značka Electro World zmizí z českého i slovenského trhuPodle informací Seznam Zprávy se všechny její obchody na českém trhu přejmenují na Datart, slovenské pobočky na Nay. Rozhodnutí následuje po fúzi zlínské skupiny HP Tronic, pod který patří Datart, a slovenské Nay, do níž spadají prodejny Electro World. V Česku už byla transakce schválena, na Slovensku se očekává, že se rozhodne ve výhledu několika týdnů. 

Rebranding by měl být podle generálního ředitele HP Tronic Daniela Večeři co nejrychlejší. „Těch prodejen je velké množství, takže si nemyslím, že to bude úplně přes noc. Na druhou stranu u té systémové změny se snažíme, aby v podstatě přes noc proběhla. Tak jako se nám to podařilo, když jsme spojovali síť Euronics a Datart před šesti lety,“ uvedl v rozhovoru pro Seznam Zprávy s tím, že se počítá s náklady ve výši desítek milionů. 

Skupina HP Tronic loni navýšila tržby o 2,14 % na celkovou částku 25,9 miliard korun. EBITDA dosáhla hodnoty 1,035 miliard korun, což je o 93 milionů více než v předešlém roce. Datart v roce 2023 obsloužil téměř 24 milionu zákazníků. Na českém trhu provozuje 117 prodejen, na slovenském 21, a k tomu e-shop, který činí větší polovinu prodejů. Electro World má v Česku čtyři desítky obchodů. 

-stk-